Cicciilias Innebandyblogg

Caperiotäby-AIK SmF5


Herregud, har aldrig varit så skönt att lämna Tibblehallen efter säsongens sista hemma match som det var idag, vilken lättnad! Nu är jag faktiskt glad att Caperiotäby inte avgjorde i lördags, eller ja, det hade nog varit bättre men detta var defintift roligare!

Ja första perioden var ju riktigt jämn till en början, AIK lyckades klappa in första målet på andra returen, men 23 sekunder senare får Edlund in bollen via stolpe och målvaktsrygg vilket var ett väldigt viktigt mål, skönt att få hål på målvakten. Andra målet får omarkerade Bron-Sundbom trycka in och sedan kom tredje Caperiomålet genom Jämtdal med endast tio sekunder kvar av första perioden. 

I andra perioden ca tre minuter in gör Bron-Sundbom 4-1 och det börjar bli en liten uppförsbacke för AIK men ca en och en halv minut reduserar Djurling och det står 4-2 efter 5.02. Sen blev det först ett PowerPlay och sedan ett BoxPlay för Caperiotäby och båda utan resultat, men andra perioden skulle avslutas som första och med 12 sekunder utökar Bron-Sundbom ledningen till 5-2.

5.33 i tredje kom 6-2 målet, skott från Edlund och bollen studsar på Jämtdal och in i mål! Utvisning på Bron-Sundbom och håller BoxPlayet bra men med 19 sekunder kvar av utvisningen får Lohrendal in den, 6-3. Med fyra minuter kvar tar AIK Timeout och bestämmer såklart att ta ut målvakten, men med 2 minuter kvar av perioden gör Bron-Sundbom än en gång mål och denna gång i öppen kasse, 7-3 och det började då lukta Globen rejält! Med 15 sekunderkvar gör AIK mål men publiken stod redan upp, matchen var vunnen av Caperiotäby och applåderna haglade! Så jäkla underbart!

Dagens målgörare OCH poängplockare OCH matchenslirare var idag Danne Bron-Sundbom med sina fyra mål! Bakom honom var Edlund med 2+1p!
    
Snacka om höjning från lördagensmatch!

En bild säger mer än tusen ord så här har ni ytterligare 21000 ord!
Klicka på bilderna för större format!
   
   
   
   
   
   
   

Danne Bron-Sundbom på SVT-Play! [Här]

Och, ja just det... CAPERIOTÄBY ÄR I SM-FINALEN I GLOBEN!

Vilken underbart känsla det var i Tibblehallen idag, otroligt trevligt att ha denna match som sista hemmamatch säsongen 09/10!

Ja på lördag är det drömfinalen då, Caperiotäby mot Storvreta, tabell ettan mot tabell tvåan, vitt mot rött! Ingen av dessa har tagit guld förut, hoppas så innerligt att det blir Caperiotäby!

Ha det bäst! // Cicciilia<3<3<3

 

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Vill du säga något?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback