Cicciilias Innebandyblogg

Caperiotäby-Umeå


Helt galet nöjd med dagen och allt vad den innebär. Seger till TIS, seger till Caperiotäby vilket gör att Caperiotäby toppar tabellen med bättre målskillnad då det blev en knapp vinst för Storvreta mot Sirius. Hyvärinen plockade tre poäng i matchen medan Kohonen i Uppsala bra plockade ett, Hagberg och Sundstedt hade båda en toppen dag, 4+1p till Sundstedt och 1+4 för Hagberg! Hyvärinen leder fortfarande poängligan med 67p mot Kohonens 61p, bakom Kohonen ligger fiskaren Hagberg med 54p!

Matchen började bra, Caperiotäby verkade taggade till tänderna i första, väldigt ivrriga och engagerade i spelet, vilket lönade sig, 2-0 i första pausvilan. I andra vet jag inte vad som hände med domarnas armar, det pekade bara åt ena hållet, missade utvisningar, fördel för Umeå. Men inte ens de stoppade Caperiotäby, 6-1 i andra perioden, dvs 8-1 efter två perioder. Hyvärinen bjöd på ett snyggt mål, tekning, som i sin tur går till Hyvärinen som från mittplan smeker in bollen i krysset bakom Domeij, ett sånt där mål som är så skönt att den sitter! I tredje perioden blev matchen ganska avslagen, var inte speciellt upprörande. Caperiotäby var inte hotade en enda sekund, och om inte Domeij stått i mål hade det definitift blivit fler mål för Caperiotäby, så en stabil seger blev det!

Ingen Danne Bron-Sundbom på planen idag heller... undrar hur långt bak klubban står i garderoben?

Som sagt, Hagberg och Sundstedt var grymma idag. Lika så var såklart Ackevi!

Gör Caperiotäby minst 8 mål i matchen mot Helsingborg har de gjort 200 mål i seriespelet!

Jaha nu var sista hemma matchen i innan slutspelet avklarad och det är bara en ynka match kvar tills slutspelet drar igång, helt galet att slutspelet snart är här! Så nästa hemma match är den 12/3, motstånd är ju inte valt än så det är bara vänta och se vilka som står på andra sidan planhalvan då! Motstånd väljs den 7/3, efter att alla matcher avslutats i sista omgången.

   
   
   

Imorgon ska jag vakna vid 05.30, inte helt taggad men men, jobb är jobb. Måste dock se klart på ishockeyn, riktig topp match. Det vankas slutspel!!!! Ha det bäst! // Cicciilia<3

Uppdatering: Tv match idag, 1/3, kl 19.00!

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Umeå till Grötstaden


Hallå där! Då var det lördag igen, melodifestivalen förpestar än en gång TVn, när ska de sluta hålla på med det där? Det är ju inte direkt som att Sverige kommer att vinna de närmsta 40-50 åren... om vi inte mutar lite... det är kanske det som är planen?

I fredags var det en otroligt lång dag i skolan, massor av lektioner och  treenigheten var splittrad, Mika var sjuk så jag och Fanny var tvungna att klara oss själva, visst gick det bra men man märker att det är någon som saknas så fort någon är borta! Haha men jag och Fanny hade iochför sig kul iallafall, haha speciellt på filosofin! Krya på dig Mika!

Imorgon ska jag faktiskt avnjuta två innebandy matcher i Tibblehallen, vännen Madde spelar imorgon (13.30) så tänkte att det vore väl kul att titta på.:D Efter det blir det springa till Täby Centrum och äta någon form av middag(?) och sedan tillbaka och titta på Caperiotäby-Umeå, Umeå som åkt långt för att komma till Stockholm, som jag numera kallar Grötstaden, plusgraderna har förvandlat fin, vacker snö till äckligt havregrynsfärgad, blaskigt slask, men det blir nog en bra dag det här, om inte rolig!

Caperiotäby behöver verkligen vinna imorgon, med mycket, för att gå förbi Storvreta i tabellen. Ett plus vore även om Rickie Hyvärinen gjorde hur många poäng som helst så att han vinner poängligan... men seger går väl före poängliga vinst så vi kan väl se det som en bonus om det går vägen för Hyvärinen. Förra gången dessa mötes blev det 9-7 till Caperiotäby och Hyvärinen stod för hela 5 poäng (4+1p), det ser ju onekligen hyfsat bra ut inför imorgon, kan dock vara så att Caperiotäby kommer få en "innan slutspels-dipp", men förhoppningsvis inte!

Åh vad jag hoppas att Tyresö/Trollbäcken lyckats ta tag i det sista halmstråt, tycker faktiskt att det vore tråkigt om de åkte ner på en gång, tror att de är bättre än de visat, dock kommer de förmodligen att hamna på kval-plats om inte Järfälla jätteskräller och vinner mot både Warbergoch Dalen och klättrar om TT, om inte kommer de att få kvala och möta Linköping och vem spelar i Linköping... jo the one and only Niklas Jihde, vore en fröjd att se honom spela igen! Så...Time will tell!

Känns alltid som att det är något jag glömt skriva när jag är påväg att publicera, tror jag ska skaffa mig någon form av antekningsbok, men hur töntigt kommer inte det se ut och vandra omkring med den då!? Jaja, Tibblehallen, kl 17.00, be there! Ha det slaskbäst! // Cicciilia<3

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Tråkhelg


Hallå där! Det här måste vara skitdagarnas skitdag, skulle inte klivit upp ur sängen idag det är jag helt säker på med facit i hand, trots att Sverige vann ishockeyn mot Finland i morse, fy fan, men snart är den över. Och vilken seg helg det varit alltså, snö, snö och åter snö, en bortamatch för Caperiotäby vilket för mig blev LiveMatch istället och lite statistik räkning, mycket spännande statistik dock!

Första statistikgrejen är något jag räknade på för nån månad sen så igår var jag tvungen att uppdatera den lite. Har räknat på antalet underlägen efter första perioden, tycker alltid att de ligger under efter första... men uppenbarligen inte.

På de nu 24 spelade matcher har de haft:

Ledning 10 matcher (ca 42%)
Oavgjort 3 matcher (ca 13%)
Underläge 11 matcher (ca 46%)
...efter första perioden.

På de 12 spelade hemmamatcherna har de haft:

Ledning 6 matcher (50%)
Oavgjort 1 match(8%)
Underläge 5 matcher(42%)
...efter första perioden.

Sen har jag även kollat lite på Powerplay och Boxplay, det var lite svårt att få rätt procent osv då de tex i boxplay både gjort och släppt in mål i samma BP så att säga, ska man ta det som ett mål framåt och ett bakåt eller är det ett BP utan resultat? Om det är som i exemplet har jag räknat det som ett framåt och ett bakåt men ta alla siffror med en nypa salt, ok?! 

Vi börjar med PP, 64 PP har de genomfört.
Antal PP...
...med mål framåt, 29 st (ca 45%)
...utan resultat, 33 st(ca 52%)
...med mål bakåt, 3 st (ca 4%)

Sen BP då, 50 BP har de genomfört.

Antal BP...
...med mål framåt, 10 st (20%)
...utan resultat, 48 st (ca 48%)
...med mål bakåt 18 st (ca 36%)

Ja Boxplayen ser ju betydligt mycket bättre ut än Powerplayen, i 1 av 5 boxplay gör Caperiotäby mål på, det är ju väldigt bra, boxplay med mål framåt och utan resultat blir ju sammanlagt 68%(haha som man kan runda upp till 70%) och det är ju superbra, riktigt stark! Men som sagt powerplayet ser ju inte så där jättebra ut och med tanke på hur fantastiskt bra lag Caperiotäby är borde de få mer utdelning än de får. Jadå var det gjort iallafall.

Jag kan verkligen inte förstå att det är sista seriematchen på hemma plan redan på söndag, det känns faktiskt väldigt overkligt, att det har gått så fort men ändå så långsamt. Oj, kände hur gammal jag lät där, haha. Men eftersom det är sista seriematchen så vore det ju riktigt trevligt om det kunde ta sig lite folk till Tibblehallen och vara där kl. 17.00, eller hur? Motståndet denna söndags eftermiddagen är Umeå. Caperiotäby behöver dessa tre poäng för att fortsätta kampas om förstaplatsen med Storvreta så kom och stötta dem! 

Imorgon ska jag ev. till frisören så hon kan fixa till luggen lite, den känns lite sne!
Hoppas att imorgon blir bättre än denna dagen, tror dock att det blir svårt att toppa denna sämstdagen!
Nu blir det OS! Ha det bättre än bäst! // Cicciilia<3

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Caperiotäby-AIK


Yeeeees! Shit va skönt, är helt skakig, vilken match, tycker väldigt synd om er som inte var där, den här matchen var helt klart den roligaste och mest nerviga match som spelats i Tibblehallen den här säsongen! Herregud va jämt det var, men Caperiotäby var idag, lite finare, lite bättre, 5-4 efter 60 otroliga minuter!

Första perioden var otroligt jämn men ändå gott om mål chanser(15-8). Var tre utvisningar i första men ingen utdelning för endera lagen, 0-0 i första vilket var tack vare grym defensiv! I andra satte Ackevi bollen i målet i numerärt underläge! Vilket mål! Vilket grymt boxplay Caperiotäby har, helt galet bra, måste kolla hur många mål de gjort i boxplay denna säsong! Ledingen blev dock kortvarig då AIK gjorde mål 1.34 efter Ackevi. Råsbrink fixade en U2:a till Ahlm för hög klubba och AIK tog tillfället iakt och gjorde 1-2 genom Gillek. Sen blev det någon form av mål urladdning, på mindre än två minuter gjorde Caperiotäby tre mål(Ackevi, Jämtdal(Edlund),Berglund(Dalbjer)). Helt galet! 4-2 ledning efter 40 minuter spelade! I tredje började domarna, balla ur rent ut sagt, mycket svartgult på deras tröjor ett tag! Tidig U2:a till Caperiotäby, lede till ett tidigt mål till AIK och sedan blev det tvärtom runt nionde minuten, 5-3 efter 14 minuter spelade. AIK gjorde sedan ett till mål i slutet, blev väldigt jobbigt och läskigt sista fem, med ca tre minuter kvar av match slänger Edlund oavsiktligt upp sin klubb i en AIKares ansikte och får en femma dvs spel 4-5 för Caperiotäby, AIK tog även ut Jansson i AIK-målet och spelade 6-4 sista tre minuterna, men med grym defensiv och ett riktigt jävlaronama att Caperiotäby skulle vinna denna match fixade Caperiotäby de sista minuterna och slutresutatet skrevs 5-4 till vita riddarna! 

Att ge Ackevis ett betyg  för sin insatts ikvällens match är inte svårt, var total världsklass på honom idag, oklanderbar helt enkelt! 2+1p och kaptensbindeln på vänsterarmen, snyggt!

Publiken var med i matchen idag, bra med folk, som det ska vara...på alla matcher!

Ingen Danne Bron-Sundbom på planen idag.

Ingen Rickie Hyvärinen på match protokollet, när hände det senast?! Han ligger nu på samma poäng som Kohonen men leder då han gjort fler mål!

Inga slem-oranga uppvärmningströjor! De har ersatts med behagligt vita tröjor!

   
   
   
   
Otroligt underhållande match, tack! Tack även till Anja som idag tog brons!

Nu ska jag sova riktigt gott! // Cicciilia<3

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Onsdag


Hej! Jag är så nervös för imorgon, jag menar jag vill så gärna att Caperiotäby ska vinna, gyllene läge att ta tag i serieledningen!

Herregud va bra skrivet, helt underbart! [Här har Limmet skrivit]

Jihde har skivit en krönika! [Här]

Ja de närmsta dygnet är vädigt planerat har jag insett, nu är det ju curling och störtlopp, sen tänkte jag faktiskt gå och sova en stund så jag kommer upp till ishockeyn inatt. Efter det blir det sova igen, skola till 15...sen dötid till 19.00, så jag har en del att göra!

Nej!! Anja åkte ur! Nej stackarn! 

Nu är det dags att pricka av på listan! Ses imorgon i Tibbehallen, den ska bli full! 

Ha det bra! // Cicciilia<3

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Västerås-Caperiotäby


Hejsan hoppsan! Bortamatchen slutade 3-7, alltså en Caperiotäby vinst! Skönt, skönt och skönt. Blev lite jobbigt då det stod 1-0 ett bra tag men tillslut verkade det som att det lossnade, eller ja det gjorde det ju då det blev sju mål. 

Hagberg blev dagens målskytt med två mål och även dagens poängplockare (2+2 p) vilket gör att han har tagit sig upp på en 3:e plats i poängligan (Sammanlagt 46 p). Rickie Hyvärinen utökade sin ledning med tre poäng och har nu sammanlagt 59 p med endast fyra omgångar kvar, det gör att han snittar 2,6 p/match. Förra säsongen var det tight mellan de två finländarna, Kohonen hade 56 poäng och Hyvärinen hade 55 poäng och det blir nog ganska tight i år igen, kul! Var ganska roligt, satt och tittade på poängligan medans matchen pågick och så tänkte jag -Hyvärinen och Hagberg behöver poäng! Sen sa det plopp på LiveMatch, Mål,Caperiotäby, Hagberg(Hyvärinen). Yes!!

Någon som vet vem som var kapten idag då?

Danne Bron-Sundbom var tillbaka på banan idag, blev ett mål iallafall. Dock en två av IBM.

Som sagt fyra matcher kvar för Caperiotäby, varav två är hemma, AIK och Umeå. AIK matchen är redan på torsdag, himmel och pannkaka va spännande det är!!! Förknippar alltid Caperiotäby-AIK med min syslings son som föddes samma dag som det var match dem imellan, dvs 1 december 2008, lille plutten! Tillbaka till serien, det roliga med den här säsongens serie är att det är jämt överallt, vid alla streck, så för Caperiotäbys (ev AIKs)skull, ta er till Tibblehallen på torsdag (18/2), kl 19.00, det blir garanterat en underhållande match! 

Falun vann mot Helsingborg! Glad Cicciilia!

Tyvärr gick det inte lika bra för Täby FC som idag förlorade med 8-11 mot Nynäshamn...

Imorgon är det en riktigt spännande match på TV, det är nämnligen så att Warberg tar emot Storvreta, hm... tror att matchen börjar kl 19.00...

Har nog tömt mitt huvud på allt jag funderat på nu. Dags för middag och sedan plugg...! Ha det bra! // Cicciilia<3



© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Balrog-Caperiotäby DM-final


Det blev ett misslyckande i Eriksdalshallen vilket gjorde denna dag ännu värre. Började med att när vi kom ner i t-banan påväg mot hallen stod det -Tunnelbanan är avstängd mellan stadion och gamla stan. Med andra ord betyder det, du kommer ingenstans. Så vi var tvungna att ta bussen istället, 1 timme och 20 minuter tog det att ta sig från Tekniska till Skanstull, lagom trevlig när man tillslut kom till hallen, trött och hungrig, haha.

Matchen i sig var väl ingen kvalitéts match direkt, kändes lite försäsongsmatch över det hela, många skador, Caperiotäby kändes ibland som att de trodde att matchen skulle gå lekande lätt, dock blev det ett par snygga mål, Sundstedt gjorde ett typiskt a la Sundstedt mål, har man sett ett sånt vet man vad jag pratar om, men det är lika snyggt varje gång, borde satsa mer på såna mål. Dalbjer försökte på bakom-ryggen-skottet som han satte en straff på mot Storvreta i slutspelet, dock igår utan resultat. Ja det blev tillslut ett extremt irriterande slutresultat, 6-5, Balrog lede inte en enda gång i matchen förutom den sista minuten av matchen, förargligt...innebandy.

Niclas Eriksson var kapten igårkväll!

Micke Karlsson spelade igen, förstår att han inte klarade av att sluta, vem vill avsluta sin karriär på det där sättet, med tjafs och bråk?

Och i måndags så kom jag på att det är ju måndag dvs innebandy på TVn, så jag gjorde te, hade tagit ut en kanelbulle ur frysen och när jag sett mig perfekt i soffan och kanalen ställs in så var det fotboll på TVn, FOTBOLL?! På en måndag kl 19.00? Sen tändes en glödlampa i huvudet och jag insåg att det var landslagsuppehåll i helgen, vilken besvikelse det blev! Jaja man kan inte få allt!

   
   

Mot gurkorna!

Ha det bättre än bäst! // Cicciilia<3

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Storm


Hej, det är nämnligen snöstorm här uppe i Tänndalen, det är blåst på 31m/s uppe på toppen så de vill inte släpa upp någon i någon lift, vilket låter mycket klokt, därför är jag här och skriver istället!

Åh nej... Hyvärinen har tydligen också tackat nej till landslaget, gissa anledningen.....rätt svar är överaskande...*trummvirvel...SKADA. Va är det här? Hur många skador är det i innebandyvärlden? Helt galet!

Åh nej ännu mer. 6 backar, 6 BACKAR saknades i förra matchen!?!?! Det här är bara helt tokigt! Jag är chockad... det är ju bara be till innebandyns högre makter och hoppas allt och alla blir friska, det här håller inte! Som förstärkning kommer iallafall Lundmark tillbaka, mycket rutin är det Caperiotäby får! Och tillråga på alla skador har Rappel fått sitt straff för det han gjorde, var det nere i Warberg? Han får iallafall sammanlagt fyra matchers avstängning men har redan avtjänat en, three more to go! Tycker att straffet är lite väl hårt, känns väldigt överdrivet alltihoppa...men men.

Aftonbladet: Rappels version
Aftonbladet: Kimmos version
Innebandymagazinet


Ja vad ska man göra nu då? Tror att jag ska gå ut och ta kort på backen! Ha det bäst! //Cicciilia<3

 
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Slutspel!?


När jag är här uppe i Härjedalen känns allt så bra, man lämnar allt crap hemma och man lever i en fin liten Narnia-bubbla, jag absolut älskar att vara här uppe.

   

Så Kanebjörk fick till slut plats i truppen, hade dock behållt de två som tackat nej till Finnkampen som spelas i helgen, men han är definitivt bättre än ingenting och många andra. 

På (9/2)tisdag spelar Caperiotäby DM-final i Eriksdalshallen, vore kul att åka dit (Haha nu när vi vet hur vi ska hitta dit, eller hur Helena!?Haha Höger eller vänster??? Blunda och välj!). Finalen spelas mot Balrog, Balrog verkar ha en flytperiod nu men en förlust för Caperiotäby är förhoppningsvis långt borta, man säga att en förlust skulle kunna kallas "ett misslyckande". Som sagt 9/2 i Eriksdalshallen klockan 20.30 börjar herrfinalen och det är fri entre! 

Har slagit mig att det endast är två ynka hemma matcher kvar innan slutspelet börjar! Shit, det har nästan gått en hel säsong...igen! Nästsista seriematchen är mot ärkerivalen och nuvarande svenskamästarna AIK, blir alltid underbara matcher dem imellan. Den matchen spelas torsdag 18/2 kl.19.00 i den gröna och älskade Tibblehallen, börjar redan skaka i benen! Haha!

Ja nu blev det tomt i huvudet verkar det som! Ha det bättre än bäst! // Cicciilia<3

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Skador suger


Hej! Har precis kommit in från backen med ett tjockt pudersnöstäcke på, helt jäkla underbart var det, vilken känsla man får när man står på toppen och man är helt ensam och först i backen! Inte så kallt idag iallafall, bra 16 minus, alldeles lagom!

Åh, de har lagt upp tre klipp från matchen mot Sirius på Caperiotäbys hemsida. Kul att jag fick se lite iallafall, tack Caperiotäby. Snygga mål med ett härligt passningsspel av det jag såg iallafall!

Grämer mig över att jag inte fick se Martin Carlssons första 60 minuters match i SSL, blä!

Stackars Danne! Skit! rent ut sagt! Hoppas att uppehållet hjälper honom att bli pigg och kry till slutspelet, han behövs! Blä för skador!

Falun vann i SD mot AIK, lycka! 

Om Storvreta förlorar den 10/1 mot Helsingborg behåller Caperiotäby sin ledning i serien, nu leder vi men en match mer spelad än Storvreta! 

   
Snö, syster yster mellan och norrlandsskog!

Nu är det dags att dra på sig snowboard byxorna igen och ge sig ut i backen! Ha det bäst! // Cicciilia<3

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

RSS 2.0