Cicciilias Innebandyblogg

Första advent


Hej! Jaha, nu är det första advent, känns helt sjukt va tiden har gått fort! Allt julpyssel är framplockat, ljusstakar, tomtar, stjärnor! Ha snöat på bra här i Stockholm och det är så fint ute, jag älskar snö! Slog mig igår att julkalendern börjar på onsdag, undrar vad det blir detta år då? Kollade på svts hemsida, årets julkalender heter Hotell Gyllene Knorren, så här står det på Svts hemsida: Årets julkalender Hotell Gyllene Knorren handlar om familjen Rantanen som lämnar staden för landet och köper ett hotell. Fulla av drömmar om ett idylliskt liv intar de hotellet. Det är bara en hake. Hotellet har inga gäster, ingen mat, och visst spökar det i rum nummer 13?

Låter ju nästan spännande med tanke på de senaste supertråkiga kalenderna. Men för mig så är det en kalender som är mycket bättre än allihopa, Mysteriet på Greveholm! Är verkligen den absolut bästa julkalendern! Haha, kan fortfarande skratta åt den! Älskar deras skånska!  

Nåväl, slut snackat om julkalendrar.

Måste verkligen säga att StudioSweden var riktigt roliga att se på, jättebra intervjuer. Roligt att få någon form av inblick! Tackar! [Länk]

Sverige-Norge började väl inte så bra men åandra sidan är det ju nu man ska göra "misstagen", men Sverige vann ju tillslut iallafall! Kul att de spelare man hört verkar tycka att det är en riktigt bra grupp och bra sammanhållning, känns ju lovande nu när VM drar igång!

Ja, VM om mindre än en vecka, är faktiskt riktigt... förväntansfull, måste jag säga! Har en känsla av att det kommer bli en riktigt rolig tunering med mycket nya intryck och att fler länder börjar komma ikapp! Mycket underbara mål och intressant spel, nej jag är riktigt spänd faktiskt!



Ha det bättre än bäst! // Cicciilia!
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Ostbågar i tårtan


Goddagens!

Min syster fyller år idag så har nu svalt mitt kaffe men dagens roligaste var ändå att vi tydligen inte hade några ljus hemma. Har man inga ljus, vad gör man då? Jo man trycker ner ostbågar istället, de är ljusgula och man kan plocka bort dem lätt! Uppskattades av alla förutom min syster men man kan väl inte alltid lyckas med tårtor?

I Mitt-i tidningen Täby är det en intervju med Rasmus Sundstedt, alltid lika kul när innebandyn får ta plats. Och ja "komplett"är ordet!

Länk till tidningen, [Länk], intervjun finns på sidan 38!

Skrattade gott när jag läste Christian Wagneryds blogg, hade tydligen sprungit in i ett finsktberg och fått åka till akuten. Vad har vi lärt oss idag då, jo, spring inte in i Hyvärinen, det gör ont!;)

Match igår på TV:n och Brännberg gjorde mål! Jippi! Lite poäng på drömfemman iallafall!

Svenska landslaget ska ju ha träningar och match i Varberg denna vecka och Studio Warberg heter nu Studio Sweden där de ska ha lite intervjuer också vidare! Roligt! Länk till Studio Sweden!

Jaha det var allt för idag! Ha det bättre än bäst! // Cicciilia!
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Caperiotäby-Mullsjö


Glada minner var det här! Vinst med 12-6, riktigt roligt med alla mål och extra kul att Caperiotäby gjorde många mål! 9 olika målskyttar på 12 mål, det är inte illa!

Tyckte att Caperiotäby dominerade banan redan från start, hade bra koll på bollen och sen sa det vips och Norrman gjorde mål. Fortsatte med sitt spel, kvitteringsmålet kom men vad gjorde det när Bron-Sundbom klämmde in 2-1 48 sekunder senare? Sen blev det tvärtom, Sundstedt gjorde mål och sedan 8 sekunder senare gjorde Mais 3-2. 3-2 till Caperiotäby efter en första period med ett litet dominansövertag för Caperiotäby men ändå chanser för båda lagen.

Andra perioden börjar med en utvisning på Ackevi endast 55 sekunder in för slag. Caperiotäby hade inga större problem med det BP. Fortsatte köra på, Ackevi gjorde mål och suddade ut U2 han drog på sig tidigare! Ett PP utan resultat men ett mål till skulle komma och kom från Eriksson. Mullsjö gör 5-3 men drygt två minuter senare leder Caperiotäby ändå med 3 mål upp då Bron-Sundbom gör mål efter ett läckert utkast från Ramsin! Caperiotäby får sedan en utvisning men som landets bästa BP-lag gjorde de mål i numerärt underläge, Hagberg gör målet, Ackevi står för assisten! 7-3 i paus!

Tredje perioden var Herr Caperiotäbys(Edlund) period, gjorde 1 mål och 3 assist! Mål från Hyvärinen(ass. Edlund) tidigt men en än gång är Mullsjö snabba på att reducera. Reducerade bara 23 sek efter Hyvärinens mål men 8-4 på tavlan och att ta ikapp Caperiotäbys försprång känns lite för brant. Caperiotäby drygar ut sin ledning med två mål, Hagberg(Edlund) och Edlund(Hyvärinen). Mullsjö får sedan in ett mål men sen gör Caperiotäby yttligare två mål. 12-5 och fem minuter kvar, Caperiotäby hade spelat bra hela matchen och det fanns inte mycket...eller något, som tydde på att de skulle tappa det här! Mullsjö får in ett tröstmål med 22 sekunderkvar men vem brydde sig(förrutom de som hade Ramsin i Drömfemman), segern var garanterat Caperiotäbys!

Dagens poängplockare och assistkung är ingen mindre än Herr Capeirotäby med sina 1+4p. Var helt outstanding idag och blev även vald av dagens sponsor till matchenslirare i Capeirotäby! Dagens målkungar heter Bron-Sundbom, Hagberg och Hyvärinen!

Hyvärinen ligger delad(Calebsson) tvåa(24p 14+10) i poängligan, efter hans landsman Kohonen som har 25p(7+18). Sundstedt och Hagberg ligger delad 4:a med M. Svensson(Warberg) på 22p!

Länk till poängligan!

Konstigt är det väl att inte Edlund fick någon Festis alls idag!

Länk till Matchensfestis!

Mikulski var kapten idag!

Många som var bra idag men vill trycka lite extra på en, Oskar Norrman!

Skönt för Bron-Sundbom att börja vara med på protokollet igen!

Ramsin har börjat prata, har knappt hört honom säga ett ord under matcherna men de två senaste matcherna har han faktiskt prata. Ingen italiensk familjemiddag direkt men ändå lite prat! Måste ju även tillägga att Ramsin gjorde ett assist om ni missade det och har nu 2p!

Nu är det en hel evighet kvar till nästa hemmamatch i Tibblehallen, 21/12 spelas den! Innan dess är det en "bortamatch" mot Balrog. Man slipper iallafall ta sig ut till Botkyrkahallen som ligger vid Stockholms ände, behöver bara åka till Hovet!

















Imorgon är det två innebandymatcher som gäller på TV4Sport! Pixbo-Mora i Elitserien och sedan Pixbo-Helsingborg i SSL. Sändningen börjar 17.20, Elitseriematchen börjar 17.30 och SSL matchen 20.15!

Nu är det dags att ta bort klubblagsstämplarna och samlas med sina landsmän! Nu jäklar är det Sverige och VM som gäller, ja efter morgondagens match! Kommer nog bli ett riktigt trevligt och underhållande VM i Finland! 

Ha det bättre än bäst! // Cicciilia

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Det anonyma inlägget


Hej,

imorgon är det match! Jippi!!! Men det är ju en match om ca. en halv timme, tjugo minuter, tio minuter(Det har seriöist tagit mig en hlav timme att skriva detta inlägg, sego?!) dvs att transferfönstret stänger inne på Drömfemman så har nu gjort en ny femma, sexa?!

Målvakt: Ramsin(Caperiotäby)

Backar: Larsson "Bult"(Warberg) och Björk(Falun)

Forward: Brännberg(Pixbo), Hagberg(Caperiotäby) och Sundstedt(Caperiotäby)

Var jobbigt att med Brännberg där, satt och valde mellan honom och Svensson. Sen tänkte jag att jag kan ju ta bort Hagberg eller Sundstedt och sätta in Svensson där...men nej det kan jag inte insåg jag. Sundstedt har ju gjort fler poäng så jag tar bort Hagberg tänkte jag men både hjärnan och känslona sa nej. Så behåller mina forward sen förra omgången. Plus att Hagberg kommer att producera imorgon, I can feel it!

Nöjd med Bult sedan förra gången, (Har dock inte fått poäng för hans mål än) och sedan möter Falun Mora. Skulle verkligen vilja åka upp och titta på den matchen men den är samtidigt som Caperiotäby-matchen, går fettbort. Men alltså Björk kommer lyckas imorgon!



Ha det bättre än bäst! // Cicciilia!
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Argsinta bävrar i spelargången


Wow, förlust med 3-10...

Inte så mycket att diskutera eftersom jag inte var där men det var tydligen tumult i spelargången, ännu en gång. Andreas Johansson var tydligen inblandad(suprise?) och någon/ra Caperiotäby-spelare, jag kan ju spekulera om vilken/a argsint bäver det var, har fyra-fem kandidater, men det vore fruktansvärt osjyst att nämna ett namn och ev. anklaga en oskyldig.

[Länk], artikel i Dalademokraterna
[Länk], artikel i Expressen
[Länk], artikel i Expressen

Vet någon fler artiklar meddela gärna mig!

Sånt här ska såklart inte få hända, så gör något. Kanske ska göra som småbarnen, samling i varsitt sarg-hörn? Larvigt att man ens ska ha det här problemet...

Vet inte hur jag ska vissa hur emot detta jag är så jag säger bara, NEJ!

Någon har kommernterat artikel i dalatidningen och avslutade så här: Känns som omognaden i innebandyn bara blir större och större, snart är de lika barnsliga som hockeyspelare...

Haha, skit va jag skratta! Du som skrev denna kommentar, du har förlängt mitt liv!

Hade tydligen varit en riktig förlust a´la Caperiotäby, ahhhhha!

4 PP, 1 mål...oj!

Sitter nu och tittar på alla match-uppdaterigar. Kim Nilsson och Djurling, välkomna tillbaka, börjar äntligen känna igen er!

Okej, denna omgång:
Dalen-Sirius 8-2, rätt väntat
Falun-Caperiotäby 10-3, nej
Linköping-Mora 7-4, nja
Helsingborg-Storvreta 5-3,?
Balrog-Pixbo 8-7SD, Pixbos seger-svit över?
City-AIK 6-8, City 6 mål mot AIK, va?
Mais-Warberg 4-8, Mais, fyra mål?

Käpprätt uppochner! Är så jäkla glad att denna omgång är över! 9 omgångar över, 17 kvar!

Med tanke på hur intensivt denna säsong börjat kan man bara tänka sig hur slutspelet kommer att se ut!



Ha det bättre än bäst! // Cicciilia!
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Whiteboardtavla?


Innebandymagazinet höll på att ta kål på mig nyss, läste rubriken "Jäderlund slutar i Caperiotäbybåset"! Shit, vadå, det kan han ju inte göra, han ska ju fixa ett guld med sina grabbar i vår! Men sen när jag faktiskt läste artikeln så var det ju inte lika illa som befarat, typ! Stämbanden är inte och leka med så det är självklart att den här lösningen är den bästa! Får skaffa sig en sjuktstor Whiteboard- tavla vid planen så kan han skrika med stora bokstäver hur mycket han vill!;).

Artikeln!

Vad har annars hänt idag då? Jo, var hos tandhygenisten imorse, har aldrig haft så ont i munnen som efter besöket men allt ont har med sig något gott!

Gillek med i VM, Edlund inte, Eskelinen inte, Enström inte... Logiskt? Nej.

Är ju match ikväll, mot Falun, allstå en ny omgång, alltså en ny drömfemma!

Målvakt: Jansson

Backar: Larsson"Bult" och Mikulski

Forward: Sundstedt, Hagberg och Brännberg

Tankar bakom detta, inga alls förutom att om det blir minus på Mikulski igen då blir det ajöss, tyvärr!

Lycka till i Falun Ikväll... om 25 minuter!

Glöm inte att det är match på söndag kl17.00 i Tibblehallen! Ha det bäst! // Cicciilia!

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Mitt Landslag



Ikväll under innebandysändningen så presenteras ju VM-truppen och jag kände att jag måste ta ut mitt eget landslag, så......!

Målvakter:
Ramsin(Caperiotäby) och Jansson(AIK)

Stod och vägde mellan Jansson eller Klintsten men tycker att Jansson är mer stabil än Klintsten. Och det finns såklart bara en nummer 1 i världen, Sverige, Tibblehallen... Ramsin!

Backar:
Rasmus Sundstedt(Caperiotäby)
Kimmo Eskelinen(Visby)
Peter Fischerström(AIK)
Andreas Ackevi(Caperiotäby)
Mattias Bult Larsson(Warberg)
Mattias Samuelsson(Storvreta)
Jimmy Lindblom(Warberg)

Varför, varför och åter igen varför är inte Ackevi uttagen? Skulle fått kommit in i landslaget redan förra året! Sen att skita i Kimmo för att han spelar i Allsvenskan är ju rent skitsnack, han ska med! De andra är väl rätt givna!

Centrar:
Fredrik Djurling(AIK)
K-J Nilsson(AIK)
Johan Edlund(Caperiotäby)
Daniel Calebsson(Pixbo)

K-J och Djurling är solklart givna! Edlund, en doldis men en riktigt bra sådan, kämpar och kämpar, är med hela tiden på vad som händer på planen och i spelet! Borde också kommit med i landslaget för längesen! Är väl straffbart att inte ta med Calebsson? 

Forwards:
Magnus Svensson(Warberg)
Kim Nilsson(AIK)
Henrik Stenberg(Storvreta)
Patrik Hagberg(Caperiotäby)
Jim Canerstam(Warberg)
Rasmus Enström(Falun)
Mattias Helgesson(Helsingborg)

De första fyra är menade att göra massor med mål, vilket jag tror att de kommer att göra men om nu det inte skulle bli så, så behövs de tre återstående, de är personer som kommer att kliva fram om så behövs!

Det var det!

// Cicciilia!
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Caperiotäby-Linköping


Åh vad det var underbart med match idag, mycker trevligt!

Första perioden började i ett rätt så högt tempo, Caperiotäby fick tidigt ett frislag nära mål, skickade ut den till Hyvärinen och vips så var det mål! Kort därefter blev det mål igen, skott utefrån, signerat Hyvärinen. Skrev ju i förra inlägget at Mikulski inte tar några onödiga utvisningar men tror eller ej så gjorde han det... box play och klarade det bra! 17.00 åker Linköpingspelaren Ström ut för slag och 11 sekunder senare gör Ackevi mål! 3-0 i paus!

I andra perioden blir det hawaii, fram och tillbaka. Domarna pekade överallt förutom rätt, måste slumrat till ett tag, inte en siffra rätt. Norman åker ut och Linköping förvaltar läget och smäller in 3-1. Sen åker även Rappel ut me ninget mål då inte. 3-1 i paus.

44 sekunder in i tredje gör Edlund, herr Caperiotäby 4-1 som en smäck! Tio minuter senare leder Caperiotäby med 7-1! Ett av målen kom tillochmed i Box Play Kristoffer Svensson stod för en läcker kontring. Linköping tar timeout med ca 8 minuter kvar, så det inte rann i väg ännu mer! Men Svensson plockade upp ett snyggt utkast från Ramsin och petade in den igen! Linköping fick sedan till ett mål men 6 mål på 2 och en halv minut, nej. Matchen slutar alltså 8-2.

Dagen poängplockare, Hyvärinen med 2+2. Dagens målkung, Hyvärinen och Svensson får dela på den posten idag, 2 vardera. Assistkung, Hyvärinen med två ass. meeeen märkvärt är väl även att Ramsin stod för en assist idag! Nu har fjolårets poängliga topp, Hyvärinen och Kohonen klättrat upp och förbi Calebsson, Kohonen i topp på 22p(6+16) och sedan Hyvärinen på 21p(12+9)! Sundstedt ligger på 5:e plats och Hagberg på 6:e plats!

Sundbom var tillbaka idag, kom tyvärr inte med på pappret men det kommer! 

Binge var inte i båset utan stod uppe på andra sidan, jaha?

Jag brukar inte klaga på domarna då jag tycker att det som är dömt är dömt och det finns inget att göra åt det men domarna var inte bra idag, är tydligen okej att slänga upp armbågar i ansikten lite när som osv. Tummen ner blir det där!

Ramsin var verkligen tok-bra idag, damn att han tackat nej till VM, vilken superförlust! Utan honom hade Linköping fått in några bollar till!

Linköping hade chanser men de tog dem inte, och om de fick nått bra skott var Ramsin där! Annars tyckte jag de spelade bra.

Värdelös på Drömfemman, jag är definitivt nominerad i den kategorin, går rent ut sagt förjävligt dåligt! Brukar inte vara så här tävlingsinriktad och definitiv inte såhär sur över att det går dåligt, hittat några nya sidor hos mig!

Okej då provar vi hur det blir utan miniatyrer! Hm......... blev det här bra det?
Binge







Jaha, borta match på onsdag mot Falun sen är det en ny hemmamatch på söndag(21/11) mot Mullsjö, tror att det kommer bli två riktigt jobbiga matcher! Så kom till Tibblehallen på söndag kl 17.00 för dels kommer det bli underhållande, som vanligt när man snackar Caperiotäby och dels för att det är långtlångtlångt fram till nästa hemma match! Den spelas inte förrän den 21 december!!!! Men den 18/12 är det "borta-match" på Hovet men det är långt ändå!

Imorgon är det TV-match och i sändningen släpps truppen till VM! Jippi! TV4Sport kl 19.05!

Ha det bättre än bäst! // Cicciilia

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Superhelg


Hej på er!

Vilken underbar idrottshelg det är, Ishockey, Sverige-Ryssland, Cupfinal mellan Hammarby och Helsingborg(TV4Sport kl 15.30), innebandy imorgon i Tibblehallen och sedan Milano-derbyt! Hoppas, hoppas, hoppas verkligen att Hammarbyvinner idag, vore riktigt nice! Och Caperiotäby. Linköping kommer nog bli intressant!

Förra omgången på drömfemman gick inte så bra(igen) men får hoppas att det går bättre med denna femma!

Målvakt: M. Rudeström(Dalen), Dalen möter Mora, tycker att det är förklaring nog.

Backar:
M. Samuelsson(Storvreta), Storvreta möter Balrog, Balrog gjorde förvisso det bra i sin förra match men Storvreta är en mycket bättre och kommer förhoppningsvis göra många mål. Samuelsson gör gärna några mål och assist!

M. Mikulski(Caperiotäby), möter som sagt Linköping, kan producera framåt och inga onödiga utvisningar på denna #23:a!

Forwards:
P. Hagberg(Caperiotäby), ligger på tionde plats i poängligan med 16 poäng, tror att han ev. kan vara lite trött efter förra helgen men det kommer inte bli något problem tror jag, kommer att producera ändå.

R. Sundstedt(Caperiotäby), hade en skithelg av betygen att döma men åandra sidan har han varit brilliant innan(18p, 12+6) så han är såklart med i min femma!

A. Ermling(Dalen), öste in poäng mot Caperiotäby, kan bara tänka mig hur det kommer att se ut mot Mora, slakt?!

Detta är min Drömfemma, wish me good luck!


Har köpt mig ett nytt objektiv till kameran, är hur glad som helst, ett billigt, platstigt, superbra objektiv sällan dessa beskrivningar går ihop. Är jättenöjd, dock låter AF som tusan men det kan jag leva med!
Canon 50mm f1.8 II

Nej det får räcka så för idag, ha det bra och ses imorgon kl 17.00 i Tibblehallen! // Cicciilia!

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

En vecka kvar


Hej,

satt och tittade på Sverige-Finland på datorn, ska man skratta eller gråta? Blir nog ett "Grattis till VM-guldet ,Finland" den 11 december! Inte så mycket att hänga granen. Men kanske blir det mycket bättre när KJ Nilsson är tillbaka, men som det såg ut idag var det ajöss med guldet.

Tur att man fick ställa in resan till Finland, åka dit för att fira ett silver, nja. Men tro inte att jag inte hoppas på ett mirakel.

Bara jag som tyckte att det var mycket tittande på boll istället för spelare?

Sundstedt gjorde iallafall mål i dagensmatch och Hagberg i matchen mot Schweiz!

Kanske ska kasta in Johan Edlund i landslagstruppen?

Såg inte vem det var som gjorde det men såg ut som någon försökte göra en Dalbjer(den underbara straffen) på ett frislag. Bakom ryggen. Missade men kul ändå!

Imorgon är det ingen TV-match, är inte förrän nästa måndag det sänds någon. Warberg-Falun, jämnt eller överlägsen seger för Warberg tror jag att det blir.

Hur går det med Sundbom? Någon som vet eller, hur går det med foten?

Vad har jag glömt?

Vass

Helt utanför innebandy rammen men Nada Surfs senaste album, If I had a Hi-fi är helt underbart, gamla låtar men bättre, nya kärleken heter Love and Anger.

Hm, blev ett ovanligt kort inlägg idag!

En vecka kvar sen är det match i Tibblehallen, jippie! Längtar! Ha det bäst! // Cicciilia!
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Enjoy the silence


Förlåt, förlåt, förlåt för att jag inte skrivit något på en hel jäkla vecka, allt och inget händer samtidigt!

Ja förlust uppe i Umeå, tråkigt men ändå väntat.

Bra att Ingrid rapporterade iallafall, så man har någon aning om vad som hände där uppe! Enligt siffrorna måste försvarsspelet varit som bortblåst! 

Tycker att så fort Johansson är ute på planen så blir det utvissning, börjar bli någorlunda irriterande, stor skillnad på hårt och fult spel.

Filmning...Ackevi, varför?

Hur sämst är jag på Drömfemman på en skala ett till tio? Fick 15 poäng förra omgången... tror att jag ska sluta tänka, problemet kanske är att jag tänker för mycket, kan ju alltid hoppas!

Hm... tänkte lägga upp min nya trupp nu men sen ändrade jag mig, håller på den ett litet tag till!

Tråkigt med KJ Nilssons skada, skador är alltid tråkigt. Surt att bli skadad av en sarg av alla saker som finns i en hall, är dock en vanlig anledning till små skador.

Uppehåll för SSL, tråkigt men åandra sidan nödvändigt, vill inte se Finland ta guldet igen i vinter!

Tittade på betygen från matchen som spelades igår mot Tjeckien, måste varit en mycket mindre bra prestation. Sundstedt en 2:a och Hagberg en 1:a, de där siffrorna finns ju inte ens i deras register, de brukar ju alltid vara bra. Fortsätter det på detta visset blir det nog Finskt guld igen! En 1:a för Sundstedts prestation i matchen idag mot Schweiz????

Kan det inte vara match snart, börjar klia i kamera-fingret, vill fota, fota, fota!

Om ni tycket bloggen ser annorlunda ut är det för att jag har gjort hela bloggen bredare så jag ska kunna lägga upp större bilder (rent storleksmässigt, pixlar du vet), men om det är något som ser konstigt ut eller sitter "fel" i bloggen säg gärna till så jag kan fixa till det! Tänkte ladda upp bilderna i fullformat i stället för klickbara miniatyrer hedanefter! Tycker att det blev mycket bättre med denna bredd men får prova ett tag så för jag bestämma mig helt om jag ska behålla denna bredd!

Löv

Imorgon är det Sverige-Finland som gäller! Länk till Webb-TVn. Om länken inte fungerar så gå in på Innebandy.se och högt upp i högerspalt finns den där också!

Ha en fortsatt trevlig helg! // Cicciilia
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

RSS 2.0