Cicciilias Innebandyblogg

Bilder från dagen!


Idag har jag som sagt var varit ledig så jag och Mika bestämde oss för att åka till stan och fota lite! Vi var nog borta och fotade i ca 6-7 timmar! Trevligt var det, tack för en underbar dag Mika och nästa gång ska vi leta rätt på det där rådjuret!:)

Körsbärsblommor i Kungsträdgården.

Kyrkan

Vitsippa, jag fick prova Mikas Mackro, jag vill ha ett!!!

Twister är så gott!

// Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

!



Tittar nu på Champions League, Barcelona - Chelsea, fotboll blir nog inte bättre än så! Häftigt! Såg ni tifot eller? Något av det häftigase jag någonsin sett! Hela långsidan var tifad. Det stod 20 (Buklan) 09! Så jäkla häftigt! Jag måste någon gång i livet åka till Camp Nou och titta på en Champion League match! 98 787 åskådarplatser(!) dvs ca 7 Globar! Jag måste dit!

Heja Barca!

Tittade idag på slutet av VM matchen Ryssland - Schweiz och då såg jag vår lilla pensionerade innebandylegend Niklas Jihde! Det känns konstigt att han inte är med nästa säsong!

Höres! // Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Sluta!?



Jag var idag inne på innebandymagazinet och kollade på "silly season" och där stod det ett rykte om att Johan Edlund är på väg bort eller ja det står att han ska sluta! Det hoppas jag verkligen att han inte är, han behövs, han är en stabil forward som gör mål när det verkligen behövs. Jag menar han kan ju inte sluta, visst hade det kännts okej om han var på väg att byta klubb men sluta! Han behövs i Täbys guld lag 09/10!:D Hehe

Det stod även att Johan Lundquist slutar eller byter till Hässelby. *Djup suck*
 
Först Urwäder och nu dessa två, snart slutar väl resten också... Hm... inte konstigt att Ackevi är på väg hit! Jaja det är bara hoppas på att de inte slutar och om de gör det så får Täby försöka klara sig ändå och önska dem lycka till! 

Jag hade igår nutidskryss och där kom det en fråga som löd typ såhär: Efter Fotboll och Ishockey, vad tittar svenskarna mest på? Jag trodde att det stod mellan Handboll och Innebandy nu när innebandyn bara blir större och större. Sen när han sa svarsalternativen( Handboll, Bandy eller Speedway) tyckte jag att det bara fanns ett logist svar, dvs handboll. Men icke, det är seriöst speedway som ligger på tredje plats, SPEEDWAY av alla sporter! Va?! Det är ju hur ologiskt som helst! Jag är fortfarande chocktillstånd! Hur kul kan det vara att titta på speedway?! Jag undrar verkligen var de fick den statistiken ifrån! 

Jag är ledig imorogn, jag älskar skolans "bokningsbara tider"! Jag ska ev. in till stan med Mika och Fanny och fota lite! Trevligt! Jag skriver säkert mera ikväll! Ha det soligt! // Cicciilia! 


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Nostalgitripp



Nostalgitripp! Kommer ihåg att jag och mina vänner alltid spelade inomhusfotboll till den här låten när vi gick i åk 4-5. Min kompis hade den här låten på singel så den stod på repeat! Haha Det var några år sen!



Ja det händer inte speciellt mycket i innebandyvärlden så det blir nog många såna här meningslösa inlägg men snart(ca 5 månader) är säsongen 09/10 igång! 

Höres! // Cicciilia!  
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Good!



Rasmus Sundstedt  hade högst snittbetyg från i helgen! Här är allas snittbetyg! Han har en lång karriär framför sig!

Här är poängligan från helgens spel! Rickie kom där trea!



Höres! // Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Hyvä!



Yes! Sverige vann World Challange då de spelade oavgjort i sista matchen. Det blev 5-5 mellan Sverige och Schweiz och Danne satte första målet i matchen i andra perioden. Sen blev det någon form av explotion på uppdateringen. Från att det inte hänt någonting till att det ploppar upp mål och utvisningar gång på gång! Jag tycker att det är väldigt frustrerande att sitta och titta på liveuppdat. Att inte se matchen och sedan få en klarhet hur det egentligen gick är omöjligt. Om man inte ser byterna och målen och misstagen vet man ju inte hur bra/dålig man egentligen var. Frustration. 

I matchen Tjeckien - Finland blev det 5 -11, även där var det en Täby spelare som satte igång målkalaset, Rickie. De "svenska" finnarna, dvs Rickie, Kohonen och Öhman gjorde en riktigt bra match, eller ja poängmässigt iallafall(såg ju inte matchen), de gjorde tillsammans 11 poäng, Rickie 2+2, Öhman 2+2 och Kohonen 1+2, ganska imponerande tycker jag, visst vet jag är de är jättebra med inte så här jättebra! Med facit ihand fattar jag inte varför inte Öhman har fått vara med tidigare, för mig är det ett mysterium, men om någon kan svara på det vore jag tacksam!  

Hannes har nu med sina fyra poäng tagit sig förbi Niklas Jihde som tidernas bästa målgörare i landslagssammanhang, Jihde slutade på 80 medan Öhman jobbar vidare på sin 83 poäng. Hannes kommentar om rekordet var ju helt klockren,

- Jihde ska inte få behålla alla sina rekord, säger Öhman med ett leende. Nej verkligen inte, rekord är till för att knäckas!


Nu har väl Peter Fischerström gått om Jihde i "Flest spelade matcher"... Jihde kommer inte ha många rekord kvar.

Tror att det har skrivit lite fel här! Inte en chans att Sundstedt är född 1898!

 Nu är det vår på riktigt!

Nu ska jag gå och lyssna på lite musik! La la la! Hörs! // Cicciilia!




© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

090425



Måste bara skriva att Sjögren bara fick en 2 av IBmagazinet medan Ramsin fick en 3:a i förra matchen dvs att det är självklart att Ramsin ska stå i mål imorgon kl 14.00! Så är det! Plus att han är Årets Målvakt och han hade (om jag inte minns helt fel) högst räddningsprocent efter grundserien! Man kan inte blunda för det!


 
Hörs imorgon och ha det bäst! // Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Globen



Globen fyller idag 20 år! Grattis golfboll! Jag och Bergo åkte dit för att det skulle tydligen hända en massa spännande saker där och det var FRI entre, tex så kom bajarna Traoré och Helg dit och spelade lite fotboll med små pojkar! Jag fick en nyckelring från Hammarby som nu sitter prydligt på min nyckelknippa! Jag tog så klart kort på de stackars liven, de blev dagens fotooffer!

När jag satte fötterna på golvet så tänkte jag på alla idrottsstjärnor som varit här med fullsatta läktare! Stort! Niklas Jihde har gått på samma golv som jag! Hehe! Men jag måste säga att Globen är ganska häftig! Den är rund, kvick tänkt som jag är!:D

   

Sverige vann idag över Finland med 9-7! Nice. Rasmus Sundstedt fick vara med i FÖRSTA femman! Kent och Ulf har tagit halva sitt förnuft till fånga, men bara halva, Ramsin, Danne och Hagberg var bänkade, löjligt dåligt! Att det var Sjögren fick stå är ju bara ett skämt, det måste det vara, han är ingenting emot Ramsin! Men det är bara att ta nya tag! Besvisa dem att de har fel! Sundstedt gjorde också karriärens första landslagsmål och det var ett mål a la Sundstedt(Ni som sätt honom gör mål vet precis hur det såg ut, vackert), han blev även Sveriges "Matchens Lirare! Livet leker... typ! Det var tydligen många unga spelare som tog för sig och levererade, VM-2010, då j´vlar! Guldet ska tillbaka till Sverige! 

Rickie gjorde också mål idag och likaså Öhman! Jag fattar inte att Öhman inte var uttagen från början, han har ju varit helt fenomenal senaste tiden!

Matchfakta

Imorgon är det match mot Schweiz kl 14.00! Live uppdatering!

Ha det så bra allisammans! // Cicciilia!

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Klåda



Det är så jobbigt att inte veta vad jag ska skriva om, för jag vill skriva, jag vill skriva som en tok! Fingrarna dras mot tangenterna men de får inget sagt! Tomt!

Hm... imorgon börjar World Challenge dvs att jag kommer sitta och titta live uppdateringen hela helgen vilket mina familjemedlemmar tycker är lagom roligt, men de får stå ut vare sig de vill eller inte. Hoppas att det går bra för Sverige, Rickie och Kohonen!

Undrar om det blir ungeför samma kedjor nu som i västerås? Hagberg, Sundbom, Sundstedt och två filurer till, det är en bra kjedja, 3.14 säger jag bara! Hm... jag skulle vilja ha en kjedja med Hagberg - Sundbom, Kanebjörk, Sundstedt - Samuelsson, och Ramsin i målet, såklart! Tror att skulle kunna bli en riktigt bra kjedja, samtidigt som det skulle kunna falla på att Storvreta spelarna spelar enkelt, inte många krusiduller, medan Täby är ett lag med massor av krusiduller. Det skulle kunna bli att de kompleterar varandra perfekt!? Jag tror att min framtid som coach ser mörk ut! Haha 

Jag tycker att Jäderlund ska få vara med i landslaget och styra och ställa lite, han har bra koll på allt och alla så varför inte! Han vet vad han gör hela tiden. 

Haha jag har slagit säsongens första mygga, han bet mig den surriga lilla saken!

Nu blir det massor av graf plugg, lag och etik, har prov imorgon! See U! // Cicciilia!




© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Idiot!


Jag blev så himla arg när jag såg det här klippet! Hur f´n tänker han, spelaren ligger ju ner, ska man sparka på honom en gång till då! Helt dum i huvudet! Man ser ju hur dobbarna skrapas längs ryggen på honom! Hur tänkte Pepe? Och så försöker man göra så mycket som möjligt för att det ska bli lugnare på läktaren så beter sig vissa spelare ännu värre! JAG ÄR UPPRÖRD!  


 

Det är så himla tomt utan all innebandy, fy f´n! Okej ska ta och lugna ner mig och sova lite! // Cicciilia! 


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Derby!


Hammarby vann derbyt mellan Hammarby - Djurgården, 3-1! Helt underbart! Bajen va namnet, fotboll e vårt spel, Söder adressen, å ingen kan ta fel. Shit va glad jag är! Nu kan jag sova gott! Hade varit pinsamt om vi hade förlorat mot dem!

Men något jag är så himla trött på är alla domar tabbar. Är så trött på att det mer och mer handlar om hur domaren dömer än spelarnas prestationer. Hur många gånger har inte domarna dömt fel? Det värsta är att det ofta blir match avgörande. Helsingborg - Bajen slutade 1-0 tack vare att domren dömt fel, Poppen var ju låst, men domarna stod och sov! I innebandyn var det ju också lite missar, straffar speciellt, en boll som går ribba, in, ut hinner aldrig en domare med att se! Hm... varför har man inte som i ishockeyn att domarna kan gå och kolla på en sekvens? Speciellt i innebandyn där det kan gå så j´vla fort! I fotbollen skulle nog detta alternativ också fungera. Det tåls att tänka på! 

Ha det så gott alla Bajare och Täbyare ( Det var ett nytt ord:S ), Hyvästi! // Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Årets Målvakt!



Daniel Ramsin är nu utsed till Årets Målvakt, Jippii! Har varit väldigt duktig både i Täby och i VM och i Västerås. Synd bara att Ramsin inte fick stå hela VM, och även hela finalen, det hade nog gått mycket bättre då!

Jag såg även Conny Vesterlund igår, är så himla glad att han inte spelar. Elak typ. 

Det är bara fem dagar kvar tills World Challenge startar, och vi kommer som sagt var ha fyra spelare där, Årets Rookie, Årets MålvaktDanne Bron-Sundbom och Patrik Hagberg! Hoppas att det går bra! Ramsin borde nu få stå alla matcher, det är inget som talar emot! Men man vet aldrig hur Kent och Ulf tänker. Här är en intervju med Danne!

Såg bilder från efterfesten, underhållande!

Hörs! // Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

AIKare i 60 minuter...:(


Då var det avklarat, finalen är slut och AIK står som vinnare. Kan verken säga bu eller bä. Är nog mest glad, Jihde fick avsluta med guld, han är lycklig, är det inte den man vill att alla ska vara? Glädjande är även att Warbergs guldregnande upphört, är en aning trött på dem. När Kimmo gjorde mål så kom jag och tänka på en annan 33. Nästa år ska han få stå där nere, inte sitta vid sidan av planen. 

Måste ändå skriva att Warberg har innebandyväldens bästa klack och ingen kan säga emot, det är ren fakta. Hela ena kortsidan var blå som himlen och alla visste vad de skulle göra och när. Underbart att bara sitta och titta på dem medan man själv stod på andra sidan med få, halvhjärtade försök att starta någonting. Nej att vara AIKare är inget för mig!

Såg Filip Urwäder vid en monter idag, var lite sorligt när jag kom på att han inte kommer stå i Tibblehallen nästa säsong! Men som sagt, han är ju glad, det är ju det som räknas!

Nu ska jag äta glass, har köpt den nya Ben&Jerrys JamaicanMeCrazy, Passionsfrukt och Ananas, GOTT!

Ha det så himla bra så hörs/ses vi! Får se när jag skriver igen, kommer nog inte hända något på ett tag nu!

Än en gång, tack Jihde för alla trevliga innebandyår!

// Cicciilia


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Spänning i luften



Det tog mig tre timmar att få mig att somna igår kväll! Jag vaknade vid fem och var inte alls trött men jag lyckades somna om igen. Och nu sitter jag här, 20 över 8 och är ett nervvrak. Täby är ju inte ens med. Jag förstår mig inte på mig själv. Det jobbiga är att detta händer med de flesta sporter jag tittar på, nerver hela tiden. Nu är det ca 7 timmar kvar tills matchen börjar!

Ses om 7 timmar! // Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Det händer så mycket men ändå ingenting...



Idag är det fredag! Jippi! På fredagar är jag oftast väldigt glad, haha man är ju fri att göra vad som helst!

Imorse när jag gick in på Täbys hemsida mötes jag dock av en midre glädjande nyhet, Filip Urwäder ska lämna Täby och åka och spela i Schweiz. Utlands proffs...kan du inte vara proffs här istället? Täby behöver dig! Men jag tycker ändå att han ska åka, man utvecklas av att göra nya saker som tex det här! Lycka till Schweiz!  



Danne Bron-Sundbom ska vara expertkommentator till Sveriges Radio. Herr Expert! Grattis! Men jag tycker nog att han ska satsa på att stå på planen nästa år och faktiskt spela finalen! Hm... Caperio - Storvreta vore väl intressant?! Jag hoppas verkligen att det går bättre nästa slutspel! Vi är bättre än vi visade i detta slutspel. Men men det kommer fler år!  


Det kommer tydligen hända en hel del imorgon i golfbollen, autografskrivning, klubbsäljning osv. I Loving it! Det kommer förhoppningsvis att bli en riktigt härlig stämning imorgon, massor av innebandyälskande människor! Kan det bli annat än bra?



Jihdes sista elitinnebandymatch...........................:(


Vi hörs ikväll! Ha det så bra så "ses" vi imorgon i Globen! // Cicciilia!
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Rasmus Sundstedt


Jippiii! Rasmus Sundstedt är Årets Rookie! Grattis till honom! Måste dock säga att han har spelat som allt annat än rookie, väldigt hög klass på honom! Har tillfört laget väldigt mycket under denna säsong! Plus att han även blev nominerad till Årets spelare säger ju hur bra säsong han haft!

Har ni tänkt på att det bara är Täby som har haft två vinnare genom åren? Plus att Täby har ju inte varit i SSL speciellt länge heller! 

Det här väger upp tragedin (Djurling) igår! Nu kan man le igen. 

Jaha, det verkar som att det kommer att bli ordentligt tryck i vår lilla golfboll på lördag! Det kommer att vara fullsatt! Men idag släpptes det även fler biljetter, tur för de som inga biljetter fick. Jag längtar så mycket till Lördag. (Innebandyabsitinens)! 

Mitt Villareal förlorade igår, inte roligt. Men men... vad gör det... det är ju "bara" ett spel...

Skriver nog mera ikväll, annars hörs vi på fredag! Ha det så bra! // Cicciilia!

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

G-L-A-D


Idag hade jag som sagt en liten utflykt med min vän Mika som imorse släpade sig ur sängen för min skull(Tack<3) då jag skulle köpa biljetter till finalen i AIK Shoppen. Jag konstaterade ganska snabbt att jag inte hittade dit. Jag visste var den låg förut men de har ju flyttat på den så det blev lite kaos, men då ringde jag min gnagar vän Bergo så hon kunde förklara var den låg. Efter lite vandrande så hittade vi den, det var dock lite läskigt i AIK shoppen, vad gäller fotboll tillhör jag ju det där grönvita laget från Söder, Hammarby. :D Men nu har jag biljetterna och jag är väldigt glad!



När jag kom hem var jag på strålande humör men så gick jag in på Innebandy.se och fick se att Fredrik Djurling av alla nominerade blivit utsedd till Årets spelare! Visst är han duktig men han har ju inte gjort något som får en att tycka "han ska ha priset". Hm... nej det håller inte. Visst var han bra i VM men det var ju Rickie och KJ med!

Men vad gör det när jag har SM-Finalbiljetter!

Nu är det bara att hoppas att det blir rätt person som vinner Årets Rookie!:D



Jag har alltid trott att bara är en fördom att estetlärare i största allmänhet är lite... flummiga, men det stämmer verkligen(iallafall på min lärare). Min danslärare sa att vi bara skulle gå omkring men det skuller vara en speciell kroppsdel som skulle "vissa" vägen, det var väl okej så länge hon sa handen eller fötterna men när det kom till tex armbågarna eller huvudet blev det bara konstigt, sen skulle vi gå baklänges på det där visset vilket ledde till en och annan krock! Haha. Nej dans är inget för mig.

Idag är det Champions League semisar, Villareal mot Arsenal kommer nog att bli spännande, hoppas att Villareal vinner. Hoppas att Egueren gör något mål! 

Man är så himla van att det blir så många mål att man glömmer bort att det brukar bli 1-0 i fotbollsmatcher. ... Jag längtar redan till nästa innebandysäsong. Det kommer att bli en lång sommar!

Hörs ikväll/imorgon! Cicciilia!



 
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Hm...


Idag har man bestämmt vilket domarpar som ska döma finalen, det blev Glenn Boström och Sven Hammerin. Hm... kanske inte mitt första hands val men de är helt klart godkända!

Imorgon ska jag åka till AIK shoppen vid Råsunda och köpa biljetter till finalen men jag har ingen aning om var den ligger, jag är typ aldrig vid Råsunda, genomsnittet ligger nog på en gång per år. Vi får väl se om jag hittar!


Jag undrar när...
  • ...man får veta vem som blir Årets rookie
  • ...Årets spelare utses
  • ...man får veta när nästa säsong börjar

?

Tycker att det är lite dåligt att match datumen sätts så sent, de är ju knappt klara ca en månad innan det börjar. Man vill ju ha lite framförhållning!

Kaffe sirap från Espresso House.

Nu ska jag gå och dricka kaffe med vaniljsmak! Köpte mig en lite flaska idag, så himla gott!  

Ha det så bra allisammans! // Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

... vad finns det att skriva?



Har inte så mycket att skriva förutom att jag är lite(dvs jätte) nervös inför finalen!

I brist på annat gjorde jag det här:

1. Sätt din musik på blanda.
2. Klicka på nästa knappen på varje fråga.
3. Använd sångtiteln som svar på din fråga.
4. Fuska INTE!

Hur mår du idag?
Nice to meet you anyway - Gavin DeGraw

Kommer du komma långt i livet?
Summerbreeze - Johnossi

Hur ser dina vänner dig?
Season of love - Rent

Kommer du gifta dig?
Boston - Agustana

Vilken är ditt livs Themesong?
Adbel Kader - Khaled

Vilken är din livshistoria?
Cop stop - Gavin DeGraw

Hur är skolan för dig?
Just idag - Kenta

// Cicciilia


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

090412


Idag får ni nöja er med en låttext!

There are ways I've been fallin'
There are times I've been so weak
There are moments I hear redemption callin'
But I'm too far down to speak

Chorus
Come sweet fire of mercy
Cover up my skin
Warm me like the sun
Won't you let me in
To come, come undone

There are scars that I‘ve been hiding
There are ghosts that I do not name
There are closets I do not care to open
But they open all the same

// Jackson Water - Come undone

Hörs! // Cicciilia

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Så jävla ledsen!



Livet är så himla tomt och sorgligt förtillfället ! Jag såg matchen Storvreta - AIK idag. När jag började tänka på att detta var Jihdes sista bortamatch så kände jag hur världen bara vände sig, varför? Det är så himla sorgligt, han säger hej då alldeles för tidigt. Jag tror inte att han fattar att han kommer att bli saknad! 

Matchen idag vanns av AIK (3-5) dvs att AIK är vidare i final. De ska alltså möta Warberg... bla bla bla, AIK är ju så himla tråkiga! Jag måste säga att domarna var så j´vla fega, om man gör något som man inte borde göra så ska man plockas, det är reglerna, glömde de regelboken hemma eller? Men det som var mest hemskt idag var när ljudet av signal tutan nådde Storvretaspelarnas öron, det var så himla sorgligt! Man ser bara hur ögonen först blir helt tomma och sedan glansiga av tårar. Det är ju så att man själv blir tårögd och bara vill krama dem och säga att det gör inget, vi hejar på er iallafall. Hela hallen tystades på bara några sekunder, slaget var förlorat, SKIT! Alla känslorna blir så starka! Och att stora delar av publiken bara gick när de insåg att de förlorat blir jag bara så himla besviken, man ska hålla på sitt lag i både med OCH motgångar, dåligt!  

Apropå det här med glansiga ögon, det var nästan värre än när Täby åkte ur, man var på något sätt förbered men det här kom som från ingenstans! Jag tyckte också att Täby gjort en så himla bra säsong att jag var stolt ändå!

Jaja det positiva med all denna skit är att Jihde får avsluta sin karriär på bästa möjliga sätt, i Globen. Det är han värd! 

Idag är det endast 8 dagar kvar till finalen går av stapeln. 

Ni får ursäkta om jag gör även era hjärnor sorgsna men det är inte med mening, förlåt!

För mig är nu säsongen 2008/2009 teoretiskt sätt slut, finito, loppu, done! Jag har nu inget att hoppas på! Det är bara att ladda inför nästa säsong! Alla underbara matcher, då MED Täby! Tomt! Hm.... när släpps 09/10 säsongskort då?

Jag har så mycket att klaga på men jag ska ge mig nu!

Vissa av mina idag tagna bilder har nu försvunnit så jag är nu ännu grinigare! 

  Herr Innebandy, Niklas Jihde! 

Hörs imorgon! Sov så sött!  // Cicciilia 


 

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

World Challenge!


Idag släptes truppen till World Challenge i Piteå och vi har även nu fyra Täbyspelare med!

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta~
Daniel Ramsin, Täby*
Peter Sjögren, Warberg

Backar
Kristoffer Asp, Falun
Jesper Berggren, Storvreta
Peter Fischerström, AIK
Mattias Samuelsson, Storvreta
Rasmus Sundstedt, Täby*
Mattias Wallgren, Wiler-Ersigen
Martin Östholm, Pixbo

Forwards
Alexander Bodén, Dalen
Daniel Calebsson, Floorball Könitz
Fredrik Djurling, AIK
David Gillek, Jönköping
Marcus Gullstrand, Helsingborg
Patrik Hagberg, Täby*
Joel Kanebjörk, Storvreta
Christian Mattsson, Västerås
Karl Johan Nilsson, AIK
Kim Nilsson, AIK
Danne Bron Sundbom, Täby*
Magnus Svensson, Warberg

Att Täbys kvartett är uttagen tycker jag är en självklarhet, de har ju gjort en grym säsong, levererade( jag säger bara 3.14!)  även i finnkampen,Västerås. Om de inte tagits ut hade det varit en grov miss av Göransson!

Haha jag skrev ju att Klintsten skulle få vara med i landslaget! Det är han värd efter en säsong som denna! Hans klubbkamrat, Kanebjörk, är jag också glad att se uttagen, han är så himla stabil att det är läskigt och om han skulle göra en miss skulle han fixa misstaget lika snabbt. 

Hm..... man kanske ska ta sig en sväng till Piteå... vi får se! 

Imorgon ska jag en än gång till Uppsala, hoppas verkligen att Storvreta vinner! Jag har fått för mig att de har större chans mot Warberg i finalen...den som lever får se. Nu ska jag dricka teee! 

Nu har Täbys Webbshop öppnat så köp dig en tröja...fort!

Hörs ikväll/imorgon! // Cicciilia  
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Trött...



Sorry att jag inte skrev någonting om matchen igår kväll men jag var så himla trött när jag kom hem och jag skulle jobba idag! Men nu är jag här! 

AIK - Storvreta slutade 3-2 SD, men vilket J´vla skit mål det blev igår på sudden, och just att den kom när det endast var 5 sekunder kvar gör målet ännu j´vligare! Men det som jag tyckte var mest förvånande var att det inte blev en enda utvisning på hela matchen, det är ju slutspel, det är ju så lätt hänt att man "tar i" för hårt, men det är ju trevligt mer "fair play", eller så kan det bero på att domarna är lite fega vad gäller att plocka ut någon. Lite roligt är det att innebandymagazinet, med rätta, endast satt "godkänt" på AIKs första lina, det har nog inte hänt förut!    

Lyssnade på radion imorse, hörde Jihdes kommentar till matchen, jag kunde inte låta bli och tänka att det där eventuellt var hans sista hemmamatch, någonsin, tur att jag åkte till Solna igår, annars hade jag nog ångrat mig... väldigt mycket! Mika Kohonen har ju nu sagt att han stannar så jag har en mindre att vara orolig för! Sorgligt!!!! 
     
Det var himla trevligt i Solnahallen igår, massor av folk! Men jag vet inte vad jag tycker om AIK publiken, de är många men de stödjer AIK istortsätt bara när det går bra för AIK. Väldigt dåligt måste jag säga! Det är säkert "folk" som säger att det inte är så, men det är verkligen så det är! Öppna ögonen!  



Warberg vann igår och det betyder 2-1 till Warberg i matcher. Kan inte Warberg bara vinna nästa match så vi blir av med Botkyrka och i synerlighet "den där nr 26", är så himla trött på hela Balrog! 



Jag tror inte att jag riktigt förstått att Täby inte kommer att stå i final i år, det gick så himla snabb, det känns som att de är bortresta. "De kommer nog snart tillbaka", det är precis så det känns, att sluta säsongen med förlust mot Balrog stod inte med på min checklista, det stod nog mer: 1. komma topp tre i tabellen, 2. kvartsfinalen ska vi ta på endast tre matcher( vilket vi iochförsig gjorde men åt fel håll) 3. I semin ska vi spela smart och snabbt och såklart vinna, 4. Globen...

Vad var det som gick så fel!? Nej nu får jag ta och med sluta strö salt i såren men jag har så svårt att förstå! Jag tycker att Täby borde ha, typ en avslutnings match eller en försäsong långt innan försäsongen. Det känns så tomt!

Jaja nu är det te som gäller! Ha det så bra! // Cicciilia 


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Glad



Idag har Mika Kohonen meddelat att han kommer att fortsätta spela i Storvreta! Jag blir så glad, vi kan ju inte förlora två jätteprofiler under samma år! Det hade inte varit kul!

Magnus Svensson ska eventullet inte spela i morgondagens match då han haft träningsförbud tills idag, måndag. Detta är ju ett jätteproblem som Warberg står inför, det är ju näst intill bara första linan, med Svensson, som producerar något på planen, det är den bittra sanningen. Skulle tro att första femman står för 65-75% av hela produktionen. Men för Balrog är detta ett ypperligt tillfälle att omvandla 1-1 till 1-2! Vi får se hur det går!

Imorgon bär det av till Solnahallen! Jippiii! Jag ska dock jobba imorgon så det lär bli en lång dag!

TV-Match, Warberg - Balrog, på TV4 Sport, kl 19.00! Glöm inte det! 

Hörs imorgon! // Cicciilia


   
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Flickor 95



Igår vann Täbys flickor 95 sin kvartsfinal mot Högalid med 10-1! Det kändes nog lite oroligt i början då Högalid under grundserien gjort 102 mål, Täby har "bara" gjort 90! Högalid satte första kassen men då vaknade Täby till och gjorde sedan 6 mål till paus. Alltså 6-1 i första. I andra perioden gjordes det ytterligare 4 mål till Täby! Andrea Bergo knep ihop 4 poäng under matchen, 1 mål och 3 assist. Jag frågade henne hur det kändes efter matchen, "det var roligt och att de hade firat med fest!". I Semin kommer de att spela mot ärkerivalen TIS dvs derby. Andrea är dock inte orolig," hade hellre mött Tungelsta men vi vinner ju ändå". Semi-finalen spelas den 19 april i Åkersberga!  

Önskar dem lycka till i semin och eventuellt i finalen och att de får ett bra Påsklov!

// Cicciilia




 
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Våld...



Jag har idag tittat på två av de bästa fotbollsfilmerna som finns, The Football Factory och The Green Street Hooligans(även kallad Hooligans). De båda handlar om fotbollsvåldet i England. Det båda filmerna ger en mycket bra bild om hur det faktiskt var/är. För de som gillar fotboll är dessa filmer verkligen att rekommendera!

Jag kan känna igen många av deras känslor, men de känslorna svalnar så fort matchen är slut, jag skulle aldrig gå och misshandla någon för att den personen inte hejar på "rätt" lag, det finns inte som en utväg. Jag kan skrika många mindre snälla saker till motståndarna under matchen men det är ju endast av stundens hetta, och egentligen, hur mycket av det man säger menar man? Jag skulle dock inte skrika något av de jag skriker på en fotbolls match på t.ex. en innebandy match, man är för nära, de hör vad man faktiskt säger och det kan träffa så fel, plus att hitta den skyldige är något lättare på en innebandymatch med 1.000 åskådare än en fotbollsmatch med 15.000. Nu säger jag inte att det är okej att håna något på en fotbollsmatch men det känns som att det är så vanligt att ingen bryr sig längre, hur mycket skit får inte en fotbollsspelare som gjort en dålig match av alla tidningar osv. Men om en innebandyspelare spelar dåligt är det mer "Du gör nog bättre nästa match" och en 1:a av "facktidningen". 

Efter dagens tankeställare har jag beslutat att detta är vad mitt projektarbete i trean ska handla om, fotbollsvåld. Det är något som både fasinerar mig och avskräcker mig. Jag förstår inte hur folk kan vara villiga att gå så pass långt.

Våld har ju även uppstått i innebandyn på senare tid, Sebastian Myrbäck blev misshandlad på Kungsgatan för ett år sedan bara för att han tillhörde "fel" lag. Det är helt absurt! Det har även kommit hotbrev till olika innebandyspelare. Vad får man ut av det?

Det är dags att idrottsvåldet upphör och att folk läger ner mer tid på viktiga saker! Nu ska jag hålla koll på allsvenskan men vi hörs säkert ikväll! 

Kramar // Cicciilia 


    
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

1-1



Idag var det premiär i allsvenskan, det var Elfsborg - Bajen och Häcken - Malmö! Jag var så himla nervös inför matchen att jag inte visste vad jag skulle göra! Jag stressar upp mig för de flesta sporter, spelar ingen roll att det ev. inte ens gäller mig! Jaja,  inte så kul att börja säsongen mot favorit tippade Boråsgänget! Men det gick ju helt okej, 1-1 slutade matchen efter ett mål från Emil Johansson som var rent ut sagt gudomligt vackert! Målet finns att se på fotbollsexpressen! Det är värt att titta på! Kommer eventuellt bli säsongens snyggaste! Sen blev det straff till Elfsborg genom att vindlätte James Keene fallit, men inte var det någon knuff inte(!), straffen sattes av Ishizaki, så klart. En minut senare uppstod nästintill samma sak, men den här gången var "Poppen" med på noterna och räddade! Jaja, life is life! Men shit va mycket Bajen folk det var där nere och de var inte tysta en sekund, precis som det ska vara! Jättehärligt! Ångrar djupt att jag inte åkte dit! Nu är även vårkänslorna ordentligt vakna! 

Häcken - Malmö slutade 0-1.

Täby har fått tillökning igen, dennna gång är det en Andreas Ackevi. En bra allroundspelare från Järfälla! Här finns det mer info! Det är ett bra nyförvärv!

Nästa innebandymatch är inte förän på tisdag, jättelångt dit! Men det är skönt att det inte är så långt till Solna iallafall!

Hörs imorgon! // Cicciilia


   
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Storvreta-AIK



Idag har jag varit på match, vilket var helt underbart, hade grymt mycket innebandyabstinens! Som sagt var, jag kommer att vara grymt otålig i sommar!

Matchen var helt underbar att se på, ett ord, klass! Det finns inga tvivel om att det här är riktiga topplag som tillhör världens bästa! Matchen inleddes bra för min del då Storvreta tog ledningen med 2-0. AIK kom sedan in som ett mer samlat lag och tog igen. Andra perioden slutade 3-3 (1-3). Sedan blev det till slut 4-4 och sen var det dags för förlängning. Det jobbiga med sudden är att man som åskådare (jag) blir så himla orolig så fort det blir det minsta missförstånd på planen, det spelar ingen roll att det inte är en människa i närheten av bollen men ändå blir man helt hysterisk! Hände ett antal gånger i matchen så det blev lite hjärtklappningar för min del. Förlängningen sög... inte ett mål! Men något som inte sög undermatchen var publiken, vilket tryck!  Straffar är kul men det känns som att man lika gärna kan dra lott om vem som ska vinna, det är ungefär lika rättvist, krona eller klave? Tyvärr slutade matchen enligt mig på fel sätt, hade gärna sett Storvreta vinna idag men icke. Mats Carlsson satte avgörande straffen och sen bar det av hemåt. Måste säga att det var ganska duktigt av mig och Helena att ta bussen från Fyrishov kl 22.03 och hinna med tåget som gick 22.10, var dock tvungen att springa till tåget men det var det värt!

Jag satt innan matchen och funderade, den här matchen kunde(om nu inte AIK vunnit) blivit Niklas Jihdes sista borta match i sin karriär. Jag tycker att det är himla sorgligt att han ska sluta, the one and the only Niklas Jihde. Nu när de då vann så måste jag såklart gå på nästa match i Fyrishov. Måste se sista matcherna.

I först period pausen visade Storvreta upp sitt nyförvärv, Fredrik Holtz. Jag tror att han kommer att tillföra laget mycket, han är ju trots allt säsong 08/09s poängkung och han har mycket kvar att ge!

Holtz i Storvreta tröjan!  Niklas Jihdes sista borta?




Imorgon är det säsongspremiär för Bajen, matchen spelas i Borås och kommer att visas på TV4, kl 15.50! Heja Bajen!

Nu är det dags att sova... igen!

Kramilikram! // Cicciilia!


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Tillökning!



Caperio/Täby har fått tillökning i form av en Niclas Eriksson! Läs mer här!
 
Sov så sött! // Cicciilia


 
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Förvirrande uppdatering!



Ännu en dag med få timmars sömn, somnade inte förens vid 03-04 tiden. Inte så spännande!

Nu är det bestämt, Fredrik Holtz ska till Storvreta, vilket är ett väldigt smart drag, han blev ju trots allt SSLs poängkung! Det är nog många som drar i honom, men är det bara jag som uppfattat honom som aggresiv och arrogant, han kan nog vara ganska jobbig att ha i sitt lag, men jag vet inte, för jag känner inte honom. Men av håren att döma... 

Äntligen match idag, Balrog- Warberg, synd att den inte visades på TV. Så det blev att sitta och stirra på liveuppdateringen. Personen som uppdaterade var dock antingen full eller inte så skillad eller så var det domarna som inte kunde säga vad det var som hände. Först stod det 5-4 som sedan blev till 5-6 alltså de hoppade över 5-5, sen ändrade de till 5-5. Sedan stod det 6-5 men att Karlsson missat en straffen dvs att det borde ha stått 5-5, efter en stund ändrades det igen och sa då att Karlsson satt sin straff och att slut resultatet blivit 6-5 SD. Så summa summarum Balrog vann med 6-5 SD. Hoppas att det stämmer, eller ja, som sagt var, pest eller kolera! Irriterande dock att det var Mikael Karlsson som fick avgöra ännu en match. Måste ändå säga att Blomberg och Karlsson är en riktigt bra duo, sylvassa.

Gå in på den här hemsidan och lyssna på Gavin DeGraws nya låt, Stay, den är så himla...mysig på något sätt. Gavin är ett musikalisk geni! Lyssna även på Nada surf - Beautiful Beat! Den är också helt underbar!
 
Nu är det sova som gäller så jag håller mig vaken genom hela matchen imorgon och även resan hem! Mot Uppsala!

Kramilikram // Cicciilia! 




© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Blå fingrar!



Nu har våren kommit på riktigt, satt ute i en timme på altanen i bara linne! Såå skönt! Sen så skulle jag skriva ut några foton men självklart så var patronen slut så jag var tvungen att byta. När jag tar i patronen känner jag att den är alldeles slemig, den hade läckt så nu är jag blå på fingrarna, det ser lite konstigt ut! Men bilderna blev bra!

Idag är det en helt vanlig landskamp, Serbien- Sverige, och gissa vem som ska spela anfallare, Henrik Larsson. Jag är så himla trött på honom, han tillför ju ingenting, ser inte Lagerbäck det eller? Visst han har stor erfarenhet men det räcker inte! Bojkott på Larsson, men den andra Larsson tycker jag är helt underbar, duktig och ung, kan bara utvecklas! Matchen slutade 2-0 till Serb 

Nu är biljetterna till Storvreta-AIK beställda, även tågbiljetten är klar så på fredag är det bara att tåga på!

Det har varit väldigt mycket första april skämt, man ska införa "varning för bollspel"s skyltar, man ska införa skyddsglasögons tvång på matcher, och  Jihde skrev att han ändrat sig och ska spela några år till! Underhållande...
 
Nu ska jag dricka lite te och sen är det sova som gäller! Sov gott! // Cicciilia


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

RSS 2.0