Cicciilias Innebandyblogg

Långt långt borta


Hej! Det är match i Tibblehallen idag...nu och jag är 58 mil (ca 7 timmar) där ifrån, det är så att jag är på skidsemester med familjen i Tänndalen, skönt att imorgon bitti känna snö under brädan igen, underbart! Dock är jobbigt att inte kunna se matchen, frågade pappa om vi inte kunde åka lite senare, typ efter match, svaret blev: fet nej! Jaja... har tjänat in på massor av borta matcher så jag skulle kunna missa en match med gott samvete! Har dock direkt kontakt med Helena så jag har ändå lite koll, men inte tillräckligt enligt mig, sånt är livet! 6-2 efter två perioder.

Matchen borde vara slut om 26 minuter "riktiga" minuter....!!!!

Okej, nu är det dags för middag! Håller tummarna för Caperiotäby! Ha det bättre än bäst! // Frusen Cicciilia! 

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Järfälla-Caperiotäby


Hej! Äntligen har jag kommit in ifrån det där busvädret som lurar utanför dörren, snö och blåst är inget att leka med, speciellt om man inte har vattenfast maskara.

Ja det blev en resa till Jakobsberg idag iallafall och jag kan säga att jag helst inte gör om det, lååångt var känslan, men som det ser ut nu så kommer Järfälla inte vara kvar i SSL till nästa säsong, tur för mig.

Till matchen då... första perioden kändes väldigt försäsong, inte rätt alltså, fel pass, slarv, ibland lite oengagerat på något sätt, kan inte sätt fingret på det. Men 0-2 efter tjugo spelade minuter är 0-2! I andra började det faktiskt hända lite. Blev snabbt 0-3 men sen till Järfälla in och efter 7.28 stod det 2-3 men sen ryckte Caperiotäby upp sig igen och smällde in tre bollar till! I tredje var det ganska lugnt, inte många skott från Caperiotäby inte, fem ynka skott på mål, hur gick det till? Järfälla fick in två tröst mål tillslut men mer än så var det inte. 

Dagenspoäng görare(heter det verkligen det?) är faktiskt Kalle Berglund med sina 1+2p, dagens målskyttar var Danne Bron-Sundbom och Rasmus Sundstedt med två mål vardera. Poängliga ledaren plockade idag en poäng.

I kvällens match var Andreas Ackevi lagkapten!

Martin Carlsson spelade idag, kort stund, men ändå!

   
   
Lägger upp fler bilder imorgon, jag och bloggen är inte riktigt överäns!

Ikväll förlorade både AIK och Storvreta vilket betyder att Storvreta ligger på 47p, AIK på 46p och Caperiotäby på 45p i serien. Det är tätt i toppen och alla tre har en besvärlig match framför sig, Caperiotäby tar sig an Siruis (på hemma plan på söndag, kl 19.00!) och det kommer att bli spännande och se hur serien slutar!

Ha det bättre än bäst! God natt! // Cicciilia<3

 
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Caperiotäby-Dalen


Oj vilken kväll det blev helt plötsligt, Caperiotäby vinst och en SD  förlust för AIK, Kranbergs 300 match i AIK blev nog inte som det var planerat, lycka!

Fösta perioden såg det förovanlighetens skull riktigt bra ut trots ett-målsunderläget, bra fart på de flesta, Alm stod för några gryma brytningar, var bara bollen som inte ville in i mål. Caperiotäby fick även ett mål bortdömt i slutet av första. Andra perioden var allt fortsatt bra och bollen började komma i målet, fyra gånger var den i målet bakom Dalens målvakt och en gång i BP, bakom Ramsin. Det var ungeför där pulsen stadigt började slå lite långsamare trots att det faktiskt var en hel period kvar. Tredje började superbra, mål av dagens bästa målskytt (3 mål), Johan Edlund som först gjorde mål efter bara 32 sekunder och sedan i BoxPlay på tiden 05:06 med ett bra samspel med poängligaledaren Hyvärinen! Efter detta var Caperiotäby aldrig hotade av Dalen som spelade väldigt blekt idag. Caperiotäby vann med otroliga 10-2 efter en mycket snäll och underhållande match! 

Dalbjer var tillbaka på banan idag och stod för 2 assist.
Danne Bron-Sundbom åkte ut TVÅ gånger idag för samma förtelse, hands, haha helt otroligt. 
Hagberg ligger nu på en delad femteplats i P-ligan tillsammans med Storvretas Öhman på 38p och Edlund ligger på delad 12:e plats med Sirus Eriksson med 34p och har bara en poäng upp för att komma in på topp 10!
Caperiotäby måste ha världens bästa BoxPlay!!!!

   
   

På onsdag blir är det "derby"match mot Järfälla borta i Jakobsbergs sporthall, 19.00, blir en tripp dit tror jag:D!

Jag har fått räkningen på studentmössan...snart är jag fri (haha i arbetslösheten)!

Ha det bättre än bäst! // Cicciilia<3

    
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Finnkampen


Igår hände något riktigt irriterande. På morgonen när jag satt på bussen lyssnade busschaffören på okänd radiokanal och där gick en låt som jag aldrig hört förut och den var helt underbar. Så irriterande att gå och nynna på den och inte ha en aning om vad jag nynnar på! 

Idag togs Finnkampstruppen ut och Caperiotäby har fyra brilljanta spelare med, Ramsin, Sundstedt, Bron-Sundbom, Hagberg. Här är hela truppen:

Målvakter
Viktor Klintsten, Storvreta IBK
Daniel Ramsin, Caperiotäby FC*

Backar
Jesper Berggren, Storvreta IBK
Alexander Egebrant, AIK IBF
Peter Fischerström, AIK IBF
Jimmy Lindblom, Warberg IC
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, Caperiotäby FC*
Mattias Wallgren, Wiler-Ersigen, Schweiz
Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards
Peder Bodén, IBK Dalen
Danne Bron-Sundbom, Caperiotäby FC*
Daniel Calebsson, Floorball Könitz, Schweiz
Fredrik Djurling, AIK IBF
David Gillek, AIK IBF
Marcus Gullstrand, FC Helsingborg
Patrik Hagberg, Caperiotäby FC*
Karl-Johan Nilsson, AIK IBF
Linus Nordgren, FC Helsingborg
Johan Samuelsson, IBK Dalen
Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Magnus Svensson, Warberg IC

Kommentar på truppen, ingen Sjögren: känns jättebra ändå, hm.... Egebrant, om man bortser från Sjögren saken så ser jag inte vad han gör som är så bra att han får representera Sverige, hittar det inte. Kanebjörk, var ju  lite små skadad i början av säsongen men är inget fel på honom vad jag vet nu så han hade gärna fått varit med enligt mig. Caperiotäbys Niclas Eriksson behöver yttligare något/några år till men sen ska han vara med. Edlund hade jag gärna tryckt in i truppen...

Var så skönt när Sirius vann på hemma plan mot AIK, det är inte bara Caperiotäby som lyckas förlora mot dem.

Onödigt Balrog, onödigt!

På söndag är det match mot Dalen som Caperiotäby vann förra mötet mot. Söndag, kl 17.00, Tibblehallen, låter det bekant?! 

Imorgon är det handbolls-EM, Sverige-Tyskland, 18.30  på TV4, viktigt möte, glöm inte att titta på matchen!

Ha det bättre än bäst! Tjingeling! // Cicciilia<3



Owl City - Fireflies Jättemysig låt!  

     

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Warberg-Caperiotäby


Hej! Det känns som att jag egentligen inte behöver säga så mycket om denna match, Caperiotäby förlorade och nu i efterhand är det inte så mycket att göra åt det, har inte sett matchen så jag kan verkan säga bu eller bä, kan inte annat än svälja det och ta nya tag (undantag för Tomas Rappel som en engång åkt på matchstraff)  till hemmamatchen på Täbys älskade parkett och ladda om då Dalen står på andra sidan planhalvan och väntar på motstånd! 

Poängligan har fått ett tronskifte, synd.

[Här] är det en intervju med Danne Bron-Sundbom som Warberg gjort efter matchen. Och som vanligt finns det info om matchen på Innebandymagazinets hemsida!

Ha det bättre än bäst! Over and out! // Cicciilia<3



 

 
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Narnia


Hur mycket jag än fryser, hur röd näsan än blir, hur mycket kylan än biter i kinderna kan jag inte låta bli att tycka att vintern är helt underbar och vacker. Är så underbart att bara titta upp mot himlen och se hur snöflingorna singlar ner! Känns som att Sverige förvandlats till ett litet, vackert Narnia! 

Ja vad ska jag säga egentligen...match nere i Varberg för Caperiotäby på söndag...läskigt. Förra mötet slutade efter en intensiv match med 11-9, men både Caperiotäby och Warberg verkar ojämna, kan alltså sluta hur som helst då. 

Haha, läste Kimmo Eskelinen blogg idag, han hade reagerat ganska starkt på vad Stefan Holm svarat under en innebandy frågesport som innebandy.se gjort då han ska hoppa i ena periodpausen i matchen, Holm alltså. [Här]
*
Poängligan i Svenska Superligan toppas just nu av två finländare. Vad heter de?
– Ingen aning. Det finns någon som heter Eskelinen vet jag. (Rätt svar: Rickie Hyvärinen och Mika Kohonen)
*
Detta svarade Eskelinen med : "Dessutom, har jag idag efter att ha läst detta snackat ihop mig med Rickie Hyvärinen och kommit fram till att Holm inte ska lämna Sparbankshallen utan att veta vad både han och jag heter och kan!

Vi tänkte att Holm skulle få testa att vara innebandymålvakt, iförd enbart sina små hopparshorts och ett linne.
Efter det testet hoppas vi att han vet vem som leder poängligan och att "den där Eskelinen" minsann är svensk!".

Så klockrent! För er som inte läser Kimmos blogg, börja göra det påengång, har en jättebra blogg![Här]

Veckans grej verkar vara att Kim Nilsson blivit skadad och blir borta ca 2 månader, verkar som att alla tidningar i iallafall stockholm skrivit om det, undrar om det vore samma sak med någon i Caperiotäby eller Storvreta? Positiva med denna skada är väl endast att Sveriges backar har en mindre att hålla koll på, han är ju riktigt bra, men skador är aldrig roliga!

Tror att mina funderingar tog slut nu, iallafall för idag! Imorgon väntar ännu en dag av skola, men underbra Mika och Fanny är ju där, tur det, annars hade jag gått under!<3

Ha det bättre än bäst! // Cicciilia<3

    
© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Caperiotäby-Storvreta


Jaha...då var säsongens första hemma förlust inkasserad, 4-7 slutade matchen idag. Hade en bra feeling när jag kom till Täby, förra matchen såg allt så bra ut men när matchen väl började försvann den känslan ganska fort!

Kan beskriva första period ganska fort, skit mål för storvreta, skit defens för Caperiotäby. 0-4. Andra började med en U2:a för Caperiotäby men lyckades på något viss klara av den. Caperiotäby får sedan äran att spela 5 mot 3 och då blir det faktiskt mål, tack Edlund! Storvreta gör yttligare 3 mål och utökar sin ledning, 1-7, när hände det senast liksom. Även tredje perioden började Caperiotäby med att dra på sig utvisningar men fixar dem bra, började få upp flåset, mål av Hyvärinen efter nio minuter spelade. Sen gjorde Jäderlund det bra han vågar, han tog ut Ramsin med 8 minuter kvar för att få fart på allt, blev till slut två mål till och det räckte till för att snygga till siffrorna lite men inte till att vända och vinna. Säsongens första hemma förlust var ett faktum. 

Caperiotäby hade fyra U2:or i tredje, och sammanlagt 6 i hela matchen, lättare att vinna om man har gubbarna på planen.

Rickie Hyvärinen leder fortfarande poängligan men nu med bara 2 poäng förre Kohonen, Hagberg ligger nu på femte plats och Edlund knuffades ner till en elfte plats.

Något som också irriterrar mig är att Storvreta får ha Klintsten i mål, fattar inte att han ens får vara på planen när  händelsen med Gillek är under utredning. Riktigt konstigt. Varje boll han räddar är en boll han inte fått "vara med om".

    <-Två av det bättre på planen! 
   

Jaja, det kommer fler matcher, hellre förlora nu än i slutspelet!

Ha det bättre än bäst! // Cicciilia<3



© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Friday


Fredag! Avklarat de två första dagarna på sista terminen...någonsin, underbart!

Igår blev det ingen resa till Botkyrkahallen, känns som att det är tar en evighet att ta sig från Täby till "Hallundacentrum", en evighet, hade hellre åkt till Uppsala 7 gånger om. Men men...blev en vinst iallafall med 6-10 och av vad jag läst verkade det som att det var en stabil match, ganska bra betyg hos IBM osv.

Johan Edlund gjorde igår 3+1 p och hoppade upp på topp 10 i poängligan. Hagbergs och Hyvärinens placeringar är fortfarande de samma. 

På söndag är det topp match i Tibblehallen, Caperiotäby möter ju tabelltvåan Storvreta som har 2 poäng mer är Caperiotäby, dock med en match mer spelad. Förra matchen som spelades mellan dem hade inte Caperiotäby sin bästa dag och förlorade i TV med 11-4, blä, men gångerna innan det vann Caperiotäby båda seriematcherna med 5-1 borta respektive 8-6 hemma...så spännade kommer det att bli!

Idag börjar Let´s Dance...:D

Krönika av Agustsson. Ja jag vet att jag är lite seg på att länka.

Caperiotäby-Storvreta, söndag, 19.00...nej...17.00 menar jag ju, i Tibblehallen, ses!

Ha det bättre än bäst! // Cicciilia<3


© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Pixbo-Caperiotäby


Hallå där! Har varit och studsat omkring i Skarpängsskolan hela helgen känns det som, har varit och fotat minsta systerysters matcher, Täbys basketcup, har idag lärt mig att det är riktigt svårt att fota basket, så mycket kroppskontakt osv, riktigt kul att titta på basket iallafall, är väl ingen basket människa men ändå.

Kan säga att jag har ändrat uppfattning angående att man måste betala för att se matchen på liveTV, var väl värt 30kr att få se en match, lätt att betala, bara att ha en mobil och sedan hade jag inge som helst problem med något. Visst kanske  man inte tittar på alla matcher som spelas men de "intressanta" matcherna, absolut!

Till matchen...  Började med ett tidigt PP som Hyvärinen nappade på direkt och satte 0-1, Caperiotäby fortsatte att trycka på bra, fick en utvisning mot sig men det gjorde inte ett dugg då Hyvärinen var framme igen och tog ett distansskott och bollen ramlade in lite fint. Var en av få första perioder som inte Caperiotäby sov på, framsteg! I andra fortsatte Caperiotäby att ligga och hugga, 3-0 efter att Bron-Sundbom fått in bollen i mål, haha inte Berglund. Runnestig gjorde första reduceringsmålet genom frislag nära kassen och Pixbo spelade bra sista fem av denna period. 1-3 alltså efter andra. I tredje var det fortfarande Caperiotäby som spelade bäst, det var stabilt, superbra defensiv, bra framåt, kändes som total dominans. Feman kom, sexan kom och tillslut kom även sjuan som prickades in av Kalle Berglund som precis lämnat utvisningsbåset, snyggt! Sen kom ett tröst mål för Pixbo och matchen slutade 2-7 inför en rekordpublik(i en seriematch), 9 487 personer!

Efterdagens insatts är det få man inte vill lyfta fram yttligare, så vi kör på "ingen nämnd ingen glömd"!

Visades en intervju i andra periodvilan med Danne Bron-Sundbom, jättebra intervju, Bron-Sundbom var helt suverän, noga i svaren men ändå ärlig och med mycket personlighet, han bara lös när han pratade om innebandy och lite poesi i slutet, är så underbart att se när personer lyser upp sådär! Skönaste kommentaren var nog, -Vi är fortfarande Täby, vad det nu innebär... Klockrent! 

Efter dagens match står Hyvärinen fortfarande på toppen av poängligan(25+19 44p) med fem poängs marginal till tvåan Kohonen. Hagberg står stabilt på en femte plats(16+16 32p), en poäng upp till Kim Nilsson(AIK) och tre poängs marginal neråt till Storvretas Henrik Stenberg.    

Imorgon är det mer TV-match, en spännande sådan, Warberg-Falun, Falun spelade ju bra förra slutspelet mot Warberg men föll i femte matchen, kan bli mycket känslor imorgon. Imorgon, 19.00 på TV4Sport som vanligt!

Nu har jag läst igenom allt 23 ggr så nu får det räcka Att det ska vara så jobbigt att trycka på publicera knappen!
Ha det bättre än bäst! // Cicciilia<3

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

RSS 2.0