Cicciilias Innebandyblogg

Caperiotäby-Helsingborg

Hej hej! Shit vad allt blev konstigt idag, hela matchen var skruvad.

Har suttit i två timmar nu och försökt komma på vad jag ska skriva, det går väl sisådär!

Jaha! Första perioden då, tyckte att matchen började lite segt, chanser åt båda hållen men inget direkt tryck. Helsingborg gjorde matchens första mål 10.17 men kort därefter drabbades de av en utvisning och det sattes lite hopp om att det inom kort skulle kvitteras. Ett mål upp är ingenting ju. Men PP var inte speciellt effektivt, eller ja, inte alls eftersom det inte blev mål! Sen, precis efter att jag påpekat att Ackevis skott inte tillhör de bästas så vem tror du gör mål om inte Ackevi! Kanske skulle klagat på lite fler? Men glädjen för målet varade inte speciellt länge, ca en minut senare gör Helsingborg 1-2… blä! Men en utvisning i slutet av första perioden gör att Caperiotäby ska få börja nästa period med en man mer. I slut sekunderna så var bollen på väg in i Caperiotäbys mål men, tack och lov för Ackevi som slängde sig och räddade bollen på mållinjen!

Period två börjar Caperiotäby som sagt med en man mer men ingen utdelning då heller och när Helsingborg väl blir fulltaliga tar det 50 sekunder för dem att göra mål! Norell och Walkert hittade en U2:a på Mikulski och Helsingborg som inte hade speciellt stora problem med att sätta Caperiotäby under press gjorde snabbt 1-4. Sen blir Helsingsborgs målvakt slagen på fingrarna och gjorde sig illa ordentligt så det var bara att lämna planen och ge plats för reservmålvakten! Urwäder börjar skjuta lite och det blev hyfsat spel från Caperiotäby och Hyvärinen sätter 2-4a målet, men fasiken vad den satt långt inne! 2-4 i andra paus och sen börjar kaoset.

Spelare springer överallt och pratar med anhöriga osv., spelare springer ut och man fattar att det hänt något. Allt har blivit stulet från deras omklädningsrum, verkligen allt. Ja, kaos. Man får en tio minuter extra lång paus pga. vad som hänt och man spärrar mobiler och kort.

Matchen påbörjas sen, delar av truppen är fortfarande inte på planen men man kan inte hålla på det längre. Mångas huvuden verkade vara på annat ställe, klart att mycket fokus försvann i pausen. Helsingborg ångar på och 2-5 på tavlan då Caperiotäby gjorde ett bytte vid frislag. Caperiotäby får ännu ett PP men alltså det går inte i Caperiotäbys banor över huvudtaget, bollen var inte på deras sida.  Istället gör Helgesson mål, 2-6. Caperiotäby får ytterligare ett PP, även då blev det utan resultat. Med ca en minut kvar så gör Sundbom mål men nja, de kommer inte att ta det här! Hemma förlust med 3-6!

Kapten idag, Ackevi!

Fyra Powerplay och inte ett mål framåt är långt ifrån godkänt!

Caperiotäbys spelare ska ha en stor eloge för att de gick in på planen och fortsatte spela och kämpa trots det som hände i andra perioden! Jag hade definitivt inte klarat av det! Som sagt, stor eloge! Hoppas såklart att allt löser sig!

Domarna, hade väl ett rätt under matchen tror jag eller var det två?

Ja Helsingborg spelade bra samtidigt som Caperiotäby fick inte till det där flytet. Slarv och bara totalt oflyt medan Helsingborg hade det, flytet alltså.

Mikael Liddin var i hallen idag, han värmde upp och sådär men spelade inte. Kul match att starta med?!

Ja dagens poäng fördelades så här, Hyvärinen 1+1, Ackevi 1+0, Urwäder 0+1 och Sundbom 1+0. Lägg märke till att verken Sundstedt eller Hagberg är med, händer typ väldigt sällan!

Helsingborgs reservmålvakt var verkligen superbra idag!