Cicciilias Innebandyblogg

Caperiotäby-AIK

Hej! Vilken underbar och alldeles hemsk match  man fick se idag då! Vet inte om jag är glad eller sur.

Det var väl fullfart från början, inget att spara på, bara köra. Hade väl varsit anfall innan Rasmus Sundstedt klev fram och slängde in bollen bakom Jansson. Men kort där efter kvitterar Fischerström. 1-1 efter 5.03!

Hagberg får tag i bollen och skickar upp den till Ackevi som rusar och ett snyggt kontrings mål blev till! Strax där efter slänger Hyvärinen i väg en välplacerad boll och den hamnar i mål… såklart! AIK smäller Caperiotäby på fingrarna och kontrar tillbaka när K. Nilsson trycker in 3-2. Sen åker samma Nilsson ut två minuter och boom, 4-2 till Caperiotäby genom Hyvärinen! Caperiotäby sticker på flera kontringar men det blev inge fler mål i denna period! Tycker att Caperiotäby fick hålla mer boll än vad jag trodde att de skulle få och vilja göra men AIK hade inte någon väldig effektivitet.

Period två,  får ett hyfsat tidigt PP men Caperiotäby skjuter och skjuter men AIK-försvaret håller tätt.  Sen gör Gillek(av alla människor) mål, Talme åker in i målburen men kan lämna planen själv, Caperiotäby får en U2:a för hårt spel.  K-J Nilsson gjorde pinan kort och tio seunder in i PP gör han 4-4!  11.38 får AIK en U2 och Hagberg smäller in den i en kontring, AIKarna diskuterade med domarna, om vad vet jag inte för det var inga konstigheter med det målet! Sen löper Ackevi över banan och gör ännu ett kontringsmål, 6-4. Herr Caperiotäby gör kort därefter ett mål och även det var på en kontring. Caperiotäby får ännu ett PP men det blir utan resultat. 7-4 i paus!

Tredje perioden, katastrof perioden. AIK får allt i både domar väg och rent allmänt, AIK sliter på och Caperiotäby sitter kvar på bänken tror jag. Lite hawaii och Binge skriker att de ska lugna ner och hålla boll. Gjorde de det…nja. Sen är AIK ikapp efter tre hyfsat snabba mål men det är ju ca 10 kvar.  Sen så åker Jämtdal på en tveksam 2:a, kändes lite billig men skit samma, inte mycket att göra åt! Caperiotäby håller boxen bra och Binge & co cochar spelarna väl men Antener lyckas få in den skruttiga, vita bollen bakom Ramsin. Jobbigt men det är ju nästan en HEL minut kvar! Timeout Caperiotäby. Publiken försöker hjälpa till! Vad ska Binge hitta på denna gången då tänker man?! Ut med Ramsin såklart och sen köra på! Caperiotäby vände och vred.  Hyvärinen skött, gick på täck och tillbaka till Hyvärinen. Passar till Hagberg som passar tillbaka. Hyvärinen till Hagberg igen, han måttar och se på f-n, den gick in! Med TVÅ sekunder kvar! Totalglädje i den lilla, gröna hallen i Täby! Sååå underbart! Och en läskig SD väntar! Sen får man reda på at Linus åker på ytterligare en 2:a för att han sprang in på planen efter sista målet för att gratta laget, det får man tydligen inte göra. Skit regel.

Period  4. Fram och tillbaka, båda hade lägen, Caperiotäby satsade All-in och tog ur Ramsin i målet så de spelade fem mot fem. Men det var tillslut AIK som gick ifrån Tibblehallen med 2p efter ett mål i tom kasse!

Surt såklart att tappa en 7-4 ledning, Caperiotäby gjorde en…AIK.

Kapten idag var i alla fall Ackevi!

Dagensmålgörare var idag Hyvärinen med 3+1p. Assistkung, Patrik Hagberg med 1+3p! Här har ni även matchens poängplockare!

Bara Urwäder och Jämtdal som inte kunde hålla sig på planen idag i Caperiotäby, 2x2 på Urwäder och 3x2+10 på Jämtdal! Inte bra…

Djurling fick sin näsa knäckt men det var verkligen inte med flit, bara en närkamp som slutade olyckligt. Ont.

Publik siffran 1016! Ca det dubbla från de "vanliga" matcherna!

Så underbart att Hagberg fick göra kvitteringsmålet, hade en sådär dag med skyttet och sen blir han matchhjälte!

Som sagt vet inte om jag ska vara sur för att Caperiotäby tappar en tre-målsledning eller om man ska vara gladför att man tillslut ”räddade” 1p. Tror att jag satsar på glad! Kunde ju blivit 0.

Måste säga att det är lite kul att läsa andras tycken om matchen, såg att AIK hade skrivit på sin hemsida att AIK hade "mest bollinnehav och flest initiativ av AIK." i inledande perioden, lika så på everysport. Även där tyckte man att AIK hade insiativet, medan jag och Aftonbladet tyckte att Caperiotäby länge hade kommandot! Jag säger inte att de som inte tyckte som jag har fel men det är intressant att se hur olika man uppfattar matcher, och allt annat för den delen! Man har alltid "färgade glasögon" på sig!

Gud vad bilderna tappar färg på bloggen!

Långt inlägg blev det! Bara att glömma denna match och ta nya rediga tag på tisdag då det kommer ett par Mora-masar till Tibblehallen! Matchen börjar kl 19.00! DET ÄR FRI ENTRE SÅ KOM FÖR BÖVELEN!

// Cicciilia

© Alla foton i bloggen är mina egna, om inte annat anges

Vill du säga något?
Skrivet av: Gittan

Ett gediget matchreferat, kul att läsa och höra din åsikt. Tror att Aftonbladet med "kommandot" menade i målprotokollet. De var nämligen inte på matchen :) Liksom jag för yngsta dottern blev sjuk tyvärr.

2011-01-23 @ 21:09:34
Skrivet av: Cicciilia

Ja jag läste det, men men, vi kommer förhoppningsvis ses i slutspelet! Ja det var en händelserik match, svår at hålla reda på allt i slutet! Grattis till segern!